Šahmanović: Da je Vlada dala deset puta više para, bilo bi malo da se saniraju posljedice zemljotresa

“S obzirom na situaciju, ne mogu biti zadovoljan, ali je dobro što smo primili ta sredstva da pokušamo preventivno i hitno da djelujemo tamo gdje je potrebno”, rekao je Šahmanović

Foto: Began Čekić

“Da je Vlada dala deset puta više novca, malo je da se saniraju posljedice zemljotresa”, kazao je za CdM predsjednik Opštine Plav, Orhan Šahmanović.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odobrila interventnu podršku opštinama u sjevernom regionu za najurgentnije potrebe saniranja šteta zemljotresa. Već danas je na račun Opštine Plav uplaćeno 70.000, Gusinja 50.000, Andrijevice 40.000 i Berana 30.000 eura.

“S obzirom na situaciju, ne mogu biti zadovoljan, ali je dobro što smo primili ta sredstva da pokušamo preventivno i hitno da djelujemo tamo gdje je potrebno. Imajući u vidu koje su posljedice zemljotresa, i da je deset puta toliko malo je. Zajedno sa Vladom ćemo reagovati prema građanima”, kazao je Šahmanović za portal CdM.

Orhan Šahmanović (Foto: Printscreen)

Više od 700 građana Plava prijavilo je štetu na svojim domovima. Novih zahtjeva za procjenu štete nema.

“Više od 20 kuća je za rušenje, a deset porodica je smješteno kod rođaka”, rekao je Šahmanović.

Opštinu Plav, koja je pretrpjela najviše štete u zemljotresu, u ponedjeljak će posjetiti ministarka bez portfelja Marija Vučinović.

Crnu Goru je 4. januara pogodio zemljotres jačine 5,2 stepena Rihtera. Epicentar je bio u blizini Plava, na planini Visitor, na dubini od 14 kilometara.

Više objekata na području Plava, Gusinja, Andrijevice i Berana je oštećeno. Povrijeđenih, srećom, nije bilo.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!