“Tražio je oružje, mislila sam da će me ubiti”: Policajka otkrila detalje ubistva Davorina Baltića

“Izašla sam iz kola i uspjela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majki ispričam šta se desilo. Kada sam izašla iz zgrade i dalje nisam znala za sebe. Uspjela sam da dobijem načelnika i ispričala sam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala, i kada sam malo došla sebi shvatila sam da sam se udaljila od lica mjesta dvije ulice i da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner”, ispričala je policajka

Davorin Baltić (Foto: “Blic”)

“Kada je počela rafalna paljba, kum mi je rekao: ‘Daj mi pištolj iz vrata’. Bila sam u šoku, nisam mu dala oružje, a ni sama ne znam zašto sam poslije uzela pištolj i bacila ga u kontejner”.

Ovo je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu ispričala Marija N. (30), policajka iz Policijske stanice Vračar, koja je bila u automobilu sa Davorinom Baltićem (41), bliskom kavačkom klanu, kada je likvidiran 1. januara ispred zgrade na Vračaru.

Kako je rekla, 1. januara je trebalo da smjenu započne u 22 sata. Na saslušanju je ispričala da je prethodno srela kuma i da ju je povezao do stanice, kada je starešinama rekla da ide do kuće da se presvuče i da će se odmah pridružiti kolegama na terenu.

RAFALNA PALJBA U GARAŽI

Baltić ju je, piše “Blic”, odvezao do njenog stana, gdje se presvukla u uniformu. Kako je njen teren u blizini zgrade u kojoj je Baltić živio sa porodicom, on joj je predložio da svrati do njih i da kumi, njegovoj ženi, čestita Novu godinu. Pristala je da „svrati na minut“ do kume, sa kojom je inače išla u školu.

“Kada smo ulazili u garažu, počela je rafalna paljba. Uspjeli smo da uđemo u garažu, a paljba je nastavljena. Kum mi je rekao da mu dam oružje iz suvozačevih vrata. Bila sam u šoku, mislila sam da će me ubiti, nisam bila u stanju da bilo šta uradim, čak ni da vrištim. Ništa nisam vidjela, ni koliko njih puca. Samo sam sa svoje strane vidjela siluetu”, ispričala je Marija N. na saslušanju.

Kada je prestala paljba, Marija N. je, prema svjedočenju, i dalje bila u šoku. Vidjela je da je Baltić mrtav, a iz mjera predostrožnosti, prije izlaska iz kola htjela je da izvadi službeni pištolj. Zbog stresa, kako je ispričala, nije uspjela da otkopča jaknu, koja je bila preko opasača i uzme svoje oružje.

“NE ZNAM ZAŠTO SAM UZELA PIŠTOLJ”

“Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola i uspjela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majki ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem i načelnika. Kada sam izašla iz zgrade i dalje nisam znala za sebe. Uspjela sam da dobijem načelnika i ispričala sam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala, i kada sam malo došla sebi shvatila sam da sam se udaljila od lica mjesta dvije ulice i da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner”, ispričala je policajka.

Odmah se vratila u garažu gdje su već pristigle njene kolege, ispričala im za pištolj i pokazala gdje ga je bacila. Nakon toga je dala izjavu i puštena je. Međutim, u nedjelju, šest dana poslije likvidacije kuma, privedena je zbog sumnje da je nelegalno nosila oružje. Tužilaštvo je tada od suda zatražilo da joj odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke i opasnosti od bjekstva.

“Sudija za prethodni postupak nije prihvatio predlog tužilaštva za određivanje pritvora, ali je osumnjičenoj odredio mjeru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svjedocima”, rekla je portparolka Višeg suda, Bojana Stanković.

Osumnjičena je upozorena da će joj, ako prekrši zabranu, biti određen pritvor. U njenom slučaju, tužilaštvo planira da ispita tri svjedoka, a nastavlja se i istraga likvidacije Baltića.

ADVOKAT TRAŽIO PSIHOLOŠKO VJEŠTAČENJE

Advokat Denis Bećirić, koji zastupa Mariju N, za „Blic“ je naveo da će se istraga sprovesti, ali da, prema njegovoj procjeni, nema elemenata krivičnog djela u njenom postupku i da nije bilo razloga da joj bude određen pritvor.

“Od suda sam zahtijevao i njeno psihološko vještačenje”, rekao je Bećirić. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!