Sveštenik se pobunio zbog nastupa Dina Merlina u Dubrovniku: “Zavija kao hodža”

“Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije, pa bujrum gospari”, napisao je Sinanović na Facebooku

Foto: Facebook

Ivica Sinanović, penzionisani sveštenik, iznenadio je regionalnu javnost nakon što je na svom Facebook profilu objavio status, pobunivši se protiv nastupa Dina Merlina tokom novogodišnje noći u Dubrovniku.

Sinanović je napisao kako mu je žao što će Dubrovčane zabavljati pjevač iz Bosne, te je svojstven način vrijeđao regionalnu zvijezdu Dina Merlina, javlja Dubrovački dnevnik, prenosi Tuzlanski.ba.

“Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije, pa bujrum gospari”, napisao je Sinanović na Facebooku.

Foto: Tuzlanski.ba

Hrvatski mediji su podsjetili da je riječ o svešteniku koji je nepravosnažno osuđen zbog ubistva predsjednika Mjesnog odbora u Banićima, na Dubrovačkom primorju, Marka Kraljevića.

Taj događaj je šokirao tamošnju javnost 2012. godine, a 2013. Sinanović je proglašen krivim i osuđen na četiri i po godine zatvora. Nakon žalbe i ponovnog sprovođenja postupka, oslobođen je 2016. godine. Sinanović je nakon oslobađajuće presude zatražio penzionisanje koje je i dobio.

Penzionisani sveštenik, sudeći prema njegovim objavama na društvenim mrežama, voli hrvatske grbove, ali ne službene, nego one na kojima je prvo polje bijelo, gaji simpatije prema HOS-u i dolazi iz Bosne i Hercegovine, pa hrvatski mediji ističu da je nejasno zašto mu smeta izvođač koji potiče iz iste zemlje kao i on.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!