“Veče dijaspore” u Njujorku: “Euro Gusinje” dobitnik nagrade Iskra, uskoro bratimljenje Gusinja sa jednom njujorškom opštinom (VIDEO)

Večeri su, između ostalih, prisustvovali ambasador Željko Stamatović, generalni konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u New Yorku, Amer Cikotić, konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u New Yorku, ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, Damir Šehović, predsjednica Opštine Gusinje, Anela Čekić, Mark Gjonaj, NY state assamblyman & New York city councilman elect, Jose Rivera, NY state assamblyman, predstavnik Fondacije Plavë Guci, Esad Gjombalaj, predstavnici Fondacije “Gusinje”, na čelu sa potpredsjednikom Ruždom Pjetrovićem…

Šesto po redu “Veče dijaspore”, koje je organizovala Humanitarna organizacija “Euro Gusinje”, održano je u Njujorku.

Večeri su, između ostalih, prisustvovali ambasador Željko Stamatović, generalni konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u New Yorku, Amer Cikotić, konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u New Yorku, ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, Damir Šehović, predsjednica Opštine Gusinje, Anela Čekić, Mark Gjonaj, NY state assamblyman & New York city councilman elect, Jose Rivera, NY state assamblyman, predstavnik Fondacije Plavë Guci, Esad Gjombalaj, predstavnici Fondacije “Gusinje”, na čelu sa potpredsjednikom Ruždom Pjetrovićem

Željko Stamatović

Ambasador Stamatović je, obraćajući se prisutnima, saopštio da je organizacija “Euro Gusinje” ovogodišnji dobitnik nagrade Iskra, priznanja koje se dodjeljuje za doprinos dijaspore.

“Euro Gusinje” je dobilo nagradu za jer je ulaganjem (materijalnim i/ili nematerijalnim) podržala razvoj lokalnih zajednica u Crnoj Gori.

“Generalni konzulat je tu uvijek za vas i uz vas, a najbolje je da radimo na prosperitetu naše zajednice i na jačem povezivanju”, rekao je Stamatović.

Damir Šehović

Šehović se, u ime kolega i lično zahvalio organizaciji “Euro Gusinje” na svemu što su učinili za Gusinje i plavsko gusinjski kraj.

Anela Čekić

Čekić je prisutnima saopštila da je u Gusinju za narednu godinu planirana izgradnja zelene pijace, u sklopu koje će biti smješteni Komunalno preduzeće i Služba zaštite.

“U planu je izgradnja mosta na Vruji, početak radova na izgradnji sportske sale i početak radova na dijelu dionice Gusinje – Plav, preko Kruševa”, rekla je Čekić.

Jose Rivera

Jose Rivera, NY state assamblyman, je između ostalog kazao da je on porijeklom iz Portorika, te da će se Gusinje uskoro pobratimiti sa jednom njujoškom opštinom.

Mark Gjonaj

Mark Gjonaj, NY state assamblyman & New York city councilman elect, kazao je da mu je zadovoljstvo što je pozvan na ovaj skup. On je dodao da mu je drago što Plavljani i Gusinjani nijesu zaboravili odakle su.

U sklopu donatorske večeri organizovana je i bogata lutrija, a goste su zabavljali Sejo Jeina i Haris Koljenović.

Voditelj programa je bio Rafet Hot.

FOTOGALERIJA

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!