Samovolja Marka Hušidića jača od zakona: Bagerom na grobove (VIDEO)

Novi inspektor je 27. septembra ove godine izvršio kontrolu i naložio investitoru da u roku od tri dana zaštiti mezarje armirano-betonskim zidom, što nije ispoštovano. Od tada mezarje nije bilo osigurano, iako je dosadašnja praksa Opštine bila da, ukoliko investitor ne postupi po naređenju, ona osigura i obezbijedi, a fakturu dostavi onom koji je bio dužan da to učini. Prije dva dana porodica Sulejmanagić je o svom trošku zaštitila mezarje, ali je vlasnik susjedne parcele porušio ogradu

Foto: Printscreen (www.vkportal.ba)

Zbog obilne kiše koja je prije dva dana padala u Velikoj Kladuši, na trotoar se srušilo mezarje koje se nalazi na privatnom posjedu Mevlide Sulejmanagić, na ulazu u taj grad.

Prije nego što je se mezarje urušilo, bageri Marka Hušidića srušili su zaštitnu ogradu koju je porodica Sulejmanagić postavila nekoliko časova ranije.

Hudišić u blizini izvodi građevinske radove, a na sopstvenu i sramotu Opštine od prošle godine ne da mira pokopanim na toj parceli.

Njegovo gradilište građevinski inspektor je zapečatio 25. oktobra 2016, a 3. novembra iste godine izdao je prekršajni nalog za izvođača radova u iznosu od 18.500 KM. Inspektor je, prema pisanju bosanskih medija, izdao i novo rješenje kojem se naređuje da se što hitnije obezbijede i osiguraju susjedni objekti.

Nedugo nakon toga, Velika Kladuša je ostala bez građevinskog inspektora, a novi je imenovan tek polovinom ove godine, piše vkportal.ba.

Novi inspektor je 27. septembra ove godine izvršio kontrolu i naložio investitoru da u roku od tri dana zaštiti mezarje armirano-betonskim zidom, što nije ispoštovano.

Od tada mezarje nije bilo osigurano, iako je dosadašnja praksa Opštine bila da, ukoliko investitor ne postupi po naređenju, ona osigura i obezbijedi, a fakturu dostavi onom koji je bio dužan da to učini.

Prije dva dana porodica Sulejmanagić je o svom trošku zaštitila mezarje, ali je vlasnik susjedne parcele porušio ogradu, pri čemu su mezarje i spomenici dodatno oštećeni.

Sulejmanagići su pozvali policiju, koja je, kako pišu bh mediji, samo uzela izjavu od prijavljenog, koji je potom nastavio sa svojim naumom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!