Rasim Muminović (69) četvrti put istrčao Njujorški maraton: Za trku se pripremao u Plavu i Gusinju

„Pripremao sam se četiri mjeseca, od čega tri na većim nadmorskim visinama u Plavu i Gusinju. Sebi sam zadao zadatak još 2013. da, ako dočekam 70. rođendan, moram da istrčim još jedan maraton. Odlučio sam da trčim, mada 70 godina punim 15. januara. Nije bilo teško“, kazao je Muminović

Šezdesetdevetogodišnji Rasim Muminović juče je četvrti put istrčao Njujorški maraton!

Muminović, mađioničar iz Plava koji živi u Njujorku, kroz cilj je prošao sa vremenom 4:33:13, ali kaže da mu nije bilo  teško.

On je maraton istrčao 2011, 2013. i 2014. godine.

„Pripremao sam se četiri mjeseca, od čega tri na većim nadmorskim visinama u Plavu i Gusinju. Sebi sam zadao zadatak još 2013. da, ako dočekam 70. rođendan, moram da istrčim još jedan maraton. Odlučio sam da trčim, mada 70 godina punim 15. januara. Nije bilo teško“, kazao je Muminović za Portal Revije Fokus.

Najbolji plasman ostvario je 2013. godine, kada je od preko 50.000 učesnika osvojio 19.762. mesto.

„U mojoj kategoriji sam te godine, od 383 učesnika, bio 46, sa vremenom 4:09:38, bolje nego dvije godine ranije“, rekao je Muminović.

Vezane vijesti:

Novi trik mađioničara Rasima Muminovića: Po treći put istrčao Njujorški maraton

Za gastarbajtera Rasima Muminovića s pravom kažu da je plavsko-gusinjski fenomen. Pored toga što je, vjerovatno, jedini rođeni Plavljanin koji više voli Gusinje nego Plav, ovaj čovjek ima toliko zanimanja da ni sam odmah ne može da kaže šta je, u stvari, po zanimanju..

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!