Ukrajinski oligarh na koljenima moli porodice žrtava da oproste njegovoj ćerki, nudi finansijsku pomoć

“Strašna tragedija uzela je ljudske živote. Riječi ne mogu da opišu užas i žalost za umrlima i povrijeđenima. Na koljenima molimo porodice umrlih i povrijeđenih u ovoj zastrašujućoj nesreći da oproste našoj ćerki. Učinićemo sve što možemo za porodice poginulih. Prikupljamo novac i spremni smo da obezbjedimo finansijsku pomoć. Ovo je strašno i riječima se ne mogu opisati osjećaji kada izgubite svoje najmilije”, rekao je Zajcev

Aljona Zajcev

Ukrajinski oligarh, čija se ćerka jureći automobilom zarila u pješake na prelazu u gradu Harkovu, ubivši petoro ljudi, izjavio je da su on i njegova supruga na koljenima molili porodice žrtava da oproste dvadesetogodišnjoj Aljoni Zajcev, njihovoj ćerki.

Petoro ljudi je nastradalo, a šestoro teško povrijeđeno u tragičnoj saobraćajnoj nesreći u ukrajinskom gradu Harkovu. Studentkinja psihologije Aljona, koja je već ranije kažnjavana zbog prekoračenja brzine, nalazi se u dvomjesečnom pritvoru dok čeka istragu nesreće, a ukoliko bude proglašena krivom, mogla bi da dobije i deset godina zatvora.

Kada se pojavila na sudu neutješno je plakala nakon što joj je sudija odbio kauciju prije početka suđenja.

Sada je njen otac, energetski tajkun Vasilij Zajcev (61), objavio molbu prepunu emocija u kojoj se, zajedno sa svojom suprugom Tatjanom (40), zaklinje da će finansijski pomoći porodicama poginulih i povrijeđenih, dok je blizak prijatelj porodice prvi put izjavio da Tatjana Zajceva u potpunosti prihvata krivicu za užasnu nesreću.

MILIJARDE ZA KOMPENZACIJE PORODICAMA STRADALIH

Očevu izjavu slijedile su informacije kako je spreman da potroši pozamašnu svotu novca, u nadi da će taj gest makar da umanji ili poništi moguću zatvorsku kaznu za njegovu usvojenu ćerku. U Ukrajini bi to moglo da se dogodi ako porodice stradalih povuku tužbu protiv djevojke iz bogate porodice.

“Strašna tragedija uzela je ljudske živote. Riječi ne mogu da opišu užas i žalost za umrlima i povrijeđenima. Na koljenima molimo porodice umrlih i povrijeđenih u ovoj zastrašujućoj nesreći da oproste našoj ćerki. Učinićemo sve što možemo za porodice poginulih. Prikupljamo novac i spremni smo da obezbjedimo finansijsku pomoć. Ovo je strašno i riječima se ne mogu opisati osjećaji kada izgubite svoje najmilije”, rekao je Zajcev, prenosi Avaz.ba.

Istovremeno je jasno dao do znanja da za nesreću krivi vozača automobila sa kojim se njegova kćerka sudarila prije nego što je izgubila kontrolu nad svojim skupocjenim automobilom, pa se zarila u gomilu i prevrnula.

“’Volksvagen’ je udario automobil koji je vozila naša ćerka. Kako se radilo o jakom udaru, automobil je odbačen na ljude na raskrsnici. Sud mora uzeti u obzir da su u nesreći učestvovala dva automobila i dvoje ljudi. Prihvatićemo svaku pravičnu sudsku odluku. Ovo je strašno za porodice nastradalih, kao i za nas”, dodao je Zajcev.

Vozač “volksvagena”, Genadij Dronov (49), priznao je da je krenuo naprijed prije nego što se uključilo zeleno na semaforu, ali kaže da je ušao u raskrsnicu gdje se sudario sa bogatom nasljednicom tek kada mu je zeleno svjetlo dalo pravo prolaza.

“Fizički nije bio u stanju da reaguje na vozilo koje je ‘doletjelo’ tolikom brzinom”, rekao je njegov advokat Sergej Perepelica, koji je jasno dao do znanja da njegov klijent ne prihvata krivicu za sudar.

DJEVOJKA PRIZNAJE KRIVICU

“Svima je jasno da je Aljona kriva. I sama je to rekla: ‘Moj automobil je ubio ljude!’ Jasno je kao dan da će odgovarati za učinjeno. Ali, jedna stvar baš i nije jasna. Zašto je drugi vozač izbjegao bilo kakvu odgovornost?”, izjavio je blizak prijatelj porodice Zajcev.

Drugi vozač se trenutno smatra svjedokom, a ne osumnjičenim.

Kada je Aljona imala deset godina teško je povrijeđena u sudaru kada je majka vozila.

“Sudarili su se sa taksijem i Aljona je prošla najgore. Ljekari su doslovno morali ponovo da joj sastavljaju lice komad po komad. Ostali su ožiljci koje skriva šminkom. Nakon nesreće počela je da osjeća strašne glavobolje, pa već deset godina uzima jaka sredstva za bolove”, rekao je neimenovani porodični prijatelj.

On je kazao da bi tragovi droge u njenom urinu mogli da budu od tih lijekova.

“Ne mogu ni zamisliti kako je mogla da prekorači brzinu nakon onoga što joj se dogodilo u djetinjstvu”, rekao je on.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!