Potvrđena optužnica protiv Marka Šoškića i Aleksandra Konatara zbog ubistva u Plavu, Konatar poslao pismo javnosti

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju potvrdilo je optužnicu za razbojništvo i ubistvo Gordane Dašić (84) i teško povređivanje njenog supruga Vuka Dašića (82)

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju potvrdilo je optužnicu za razbojništvo i ubistvo Gordane Dašić (84) i teško povređivanje njenog supruga Vuka Dašića (82), potvrdio je za CdM advokat Damir Lekić, koji zastupa Aleksandra Konatara.

Optužnica je podignuta protiv okrivljenih Marka Šoškića (24) iz Brezojevice kod Plava i Aleksandra Konatara (35) iz Bijelog Polja, nastanjenog u Baru.

Optužnicom je zbog prikrivanja krivičnog djela obuhvaćen i Plavljanin Nikola Knežević, koji se u postupku brani sa slobode.

“Potvrđena je optužnica. Za nju državni tužilac nije prezentovao dokaze iz kojih proizilazi osnovana sumnja za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Dakle, ista se bazira na dokazima koji ne posjeduju onaj dokazni karakter i snagu koji bi upućivali na osnov sumnje na lišavanje života oštećene i pokušaj lišavanja života oštećenog od strane mog branjenika Konatara” , kazao je za CdM Lekić.

Lekić dodaje da je, međutim, i pored navedenog, sud istu potvrdio.

Privođenje Šoškića (Foto: Printscreen)

“Pri takvim dokazima sud je morao donijeti rješenje o obustavi postupka ili pak vratiti optužnicu na dopunu istrage kako bi se obezbijedio, ako je moguće, dovoljan broj pravih dokaza koji bi upućivali na zaključak naveden u optužnici. A pogotovo da bi se u konkretnom slučaju utvrdila prava istina. A ovo posebno kod činjenice da i jedan i drugi osumnjičeni spore krivično djelo ubistvo u pokušaju, dok ne spore kontakt sa oštećenima, njihovo prisustvo i krađu”, istakao je Lekić za CdM.

On je kazao da prisustvo DNK čestica na garderobi okrivljenih, a pri činjenici da ne spore da su predmetne večeri bili u kući oštećenih i imali kontakt sa istima, ni u kom slučaju ne moze značiti i da su ih lišili i pokušali lišiti života.

“Dakle, sve u svemu, postupak je morao biti vraćen u fazi istrage i optužnica nije mogla biti potvrđena. A što će se uvidjeti na glavnom pretesu kad se upravo na njemu umjesto suđenja budemo bavili istragom”, poručio je Lekić.

Lekiću je Konatar dao pismo koje je zamolio da bude objavljeno.

“Prije svega želio bih putem ovog pisma da istaknem i navedem nekoliko činjenica koje su istinite i tačne. Porodičan sam čovjek, imam dvoje maloljetne djece, suprugu, a takođe se bavim izvođenjem građevinkih radova i vlasnik sam građevinske firme DOO ‘Nada Mne’. Svakodnevno dobijam informacije putem novina u istražnom pritvoru gdje se nalazim, a te informacije su u najvećem dijelu neistine i dezinformacije vezane za djelo koje mi se stavlja na teret, a koje ja nijesam počinio. Ne sporim da sam sporne noći bio sa Šoškiće, ali samo u namjeri da ukradem (oduzmem) novac, a nikako da počinim razbojništvo, a kamoli da povrijedim ili, ne daj Bože, ubijem bilo koga”, piše Konatar u pismu.

“Najviše od svega mi je žao što sam upoznao osobu kao što je Šoškić, koji je oduzeo život jednoj nedužnoj i nemoćnoj starici, a pogotovo mi je žao što se sve to dogodilo u mojoj neposrednoj blizini, a nijesam bio u mogućnosti da to spriječim. Ne postoji suma novca za koju nekome treba oduzeti život”, završava pismo Konatar. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!