Okopavao njivu pa iskopao bure sa 600 miliona dolara: Seljak, ipak, nije postao bogataš (VIDEO)

Kolumbijska vlada, osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju njive, jer vjeruju, prema nekim informacijama, da takvih plavih kaca za kupus ima još u toj državi

Foto: YouTube/Printscreen

Hose Marijan Kartolos, šezdesetpetogodišnji farmer nije ni sanjao da će postati bogat.

On je, kopajući na njivi, pronašao plavu kacu za kiseljenje kupusa, a kada je otvorio, šokirao se.

U buretu je bilo 600 miliona dolara.

Kako je dozvolu za rad na toj farmi dobio od kolumbijske države, nije mogao da zadrži novac, koji je zaplijenila kolumbijska vlada, piše Blic.rs.

Kolumbijska vlada, osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju njive, jer vjeruju, prema nekim informacijama, da takvih plavih kaca za kupus ima još u Kolumbiji.

Foto: YouTube/Printscreen

Navodno, kako navodi vlada, ovakve kace pripadaju čuvenom Pablu Eskobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svjetskoj istoriji.

Još nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da ga zadrži. Pare će, najvjerovatnije, ostati u Kolumbiji i biće iskorišćene za finansiranje socijalnih i ekonomskih programa koji pomažu onima u siromaštvu.

Vjeruje se da će ova vijest pokrenuti novu „zlatnu groznicu“ i da će ljudi ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama.

Hose je dobio nagradu od 3.000 dolara, kao i garanciju države da će dobiti subvenciju za posao proizvodnje palminog ulja.

Komentari na društvenim mrežama variraju – od šoka do oduševljenja.

“Kako je mogao da preda toliki novac? Zašto si to prijavio, ludi čoveče? Kako ih nije sramota da daju čovjeku samo 3.000 dolara”, neki su od komentara. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!