Urnebesna imena sela i gradova: Batman, Beer, Chicken, Skočiđevojka, Svinjišta, Gornje Cjepidlake…

Neka mjesta su se u nevolji po imenima i sprijateljila, kao što je slučaj sa “Glupim” i “Dosadnim”, odnosno škotkim selom Dull i gradom Boring u Oregonu, koji su i službeno postali sestrinski gradovi. Vjerujemo i da je Bitter End (gorki kraj) u državi Tennessee zaslužio bolje ime

Foto: Instagram

Je li Batman posjetio istoimeni grad na jugoistoku Turske nećemo nikad saznati, ali prava je istina da uveseljava posjetioce iz svih krajeva svijeta.

Neka mjesta svojim imenom šalju potpuno pogrešnu poruku, pa je tako, na primjer, francuski Pornic, lijepi gradić na 50 kilometara od Nantesa, zapravo oaza za jedriličare i nautičare. Može se pohvaliti lijepom stazom uz more, pješčanim plažama i srednjovjekovnim dvorcem.

Ni selo Anus u središnjoj Francuskoj nije imalo puno više sreće s imenom, baš kao ni Dildo na Newfoundlandu. Na prvu bi nam sigurno bilo draže posjetiti Beer (pivo) u Britaniji, Chicken (pile, piletina) na Aljasci ili Christmas Pie (božićna pita) u Britaniji. Na popisu jezivijih mjesta zasigurno su Devil Town (Ohio) ili Deadhorse na Aljasci.

Iako se službeno zove most, mošt slobode uveseljava Zagrepčane.

Neka mjesta su se u nevolji po imenima i sprijateljila, kao što je slučaj sa “Glupim” i “Dosadnim”, odnosno škotkim selom Dull i gradom Boring u Oregonu, koji su i službeno postali sestrinski gradovi.

Vjerujemo i da je Bitter End (gorki kraj) u državi Tennessee zaslužio bolje ime.

Skočiđevojka u Crnoj Gori omiljeno je mjesto za fotografisanje, posebno djevojkama, a muškarcima je mnogo draži ulaz u poljski grad Tumidaj. Svinjišta u Makedoniji takođe su omiljeno mjesto za glupiranje, baš kao i Gornje Cjepidlake u opštini Đulovac.

Iako nije sve Tužno u Varaždinskoj Županiji, ni ondje ne vlada Apatija, imena destinacija djeluju veselije u drugim djelovima Hrvatske, kao što je slučaj sa vikendaškim naseljem Čingi Lingi uz Dravu, koje je 2001. imalo je svega četiri stalna stanovnika. Duha su imali i copywriteri mjesta Žena Glava na Visu i ostrvca Babina Guzica.

Dok susjedi imaju Jajce, mi imamo i Kajganu u Garešnici, kao i Krvavicu u Makarskom primorju, a kakva god bila, zvuče mrvicu simpatičnije od mjesta koja takođe oduševljavaju originalnošću poput Sv. Ivana Lomivrata, Podcrkavlja, Špičkovine, Kurbe Vele, Štakorovca, Grdosela, Prduše Vele…

No zato su (barem prema nazivu) Cugovec, Pivnica Slavonska i Ženodragadestinacije za odličnu zabavu i druženje.

Izvor: Dnevnik.hr

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!