Tragedija na Dunavu: Vjerenici Kosta i Ljubica se pripremali za vjenčanje, a onda se on utopio pred njenim očima

Pretpostavlja se da ni Kosta ni Ljubica nisu plivači, a u rijeku su krenuli kroz plićak pored spruda. U povratku su promijenili smjer udesno, a tu je rijeka puna virova i neravnog dna. Mještani pretpostavljaju da ih je povukla struja i odvukla ih u iznenadnu dubinu, pogubnu za dva neplivača

Foto: Facebook

Mladi Kosta Stevanović (25) iz Čerevića, utopio se u četvrtak popodne dok se sa vjerenicom Ljubicom Vujatović kupao u Dunavu, kraj puta za naselje Banoštor.

Njegovu vjerenicu uspjeli su da spasu dva muškarca koja su se slučajno zatekla na obali.

“Kada sam ih vidio sjedjeli su na sprudu sa nogama u vodi. Mladi par, osamio se, šta tu ima čudno? Vraćali su se plivajući i odjednom počeli da vrište. U prvom trenutku nisam shvatio da su u nevolji, mislio sam da je zadirkivanje. Odjednom, shvatio sam da nešto nije u redu”, priča Dragan Olujić iz Čerevića, koji je prvi pritekao u pomoć Kosti i Ljubici, piše blic.rs.

Dunav je rijeka puna virova i rupa u dnu i Draganu je trebalo nekoliko minuta da dopliva do njih. Ljubicu je uspio da uhvati i počeo da je izvlači, ali je Kosta bio daleko. Počeo je da doziva momka koji je leđima okrenut sjedio u blizini.

Na obali su u tom trenutku bile samo žene i djeca.

Čim je shvatio u čemu je stvar, momak je zaplivao prema Kosti, počeo da roni i pretražuje rijeku, ali nije uspio da spase mladića. O drugom spasiocu malo šta se zna – samo da je mladić iz Novog Sada koji je bio spreman da pomogne.

Pretpostavlja se da ni Kosta ni Ljubica nisu plivači, a u rijeku su krenuli kroz plićak pored spruda. U povratku su promijenili smjer udesno, a tu je rijeka puna virova i neravnog dna. Mještani pretpostavljaju da ih je povukla struja i odvukla ih u iznenadnu dubinu, pogubnu za dva neplivača.

“Sunce sekino, život je bio pred tobom. Umjesto svadbu da ti spremamo, ti ode daleko, na put bez povratka. Uvijek ćeš biti u našim srcima”, objavila je sestra Ljubica na svom profilu i time potvrdila tužne vesti.

Ovaj mladi par upoznao se i zbližio za vrijeme boravka u Trnavi, u Slovačkoj, gdje su radili za „Samsung“. Sa rada u inostranstvu vratili su se prije samo mjesec dana. Prošle nedjelje bili su na zajedničkom razgovoru za posao. Prije nekoliko dana stigla im je potvrda da su primljeni…

“Sreći nije bilo kraja. Sljedeće je bilo zakazivanje vjenčanja i planirali su da se uzmu što prije, još ovog ljeta”, priča jedna od poznanica porodice Stevanović.

Ali, umjesto priprema za svadbu, u kući porodice Stevanović, u naselju Čerević, čuo se samo plač. Otac Kostin, majka Suzana, sestre Ljubica i Mirjana, u crnini su dočekivali komšije koje su dolazile da izjave saučešće.

“Nemojte zamjeriti, ali idite odakle ste došli. Poštujte moju bol. Ja ništa više nemam sem bola”, kroz suze je poručio Kostin otac.

Sahrana mladog Koste Stevanovića obaviće se poslije obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu.

Kostin nestanak je prijavljen u četvrtak, u 18:15. Spasioci su počeli potragu te večeri, ali ih je mrak omeo. Odmah poslije svitanja, u petak, policija, Žandarmerija i Hitna pomoć nastavili su pretragu rieke i obale koja je trajala do 10:30. Kostino tijelo nađeno je nekoliko stotina metara nizvodno od mjesta na kome se udavio, na samom ulasku u mjesto Banoštor.

Otac je neumorno tragao za sinom i bio je prisutan kada je tijelo njegovog jedinca pronađeno kraj obale.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!