Uhapšeni Mubera i Senad Muhović, osumnjičeni za ubistvo Anela Papića

Kako saznaje “Blic”, supružnici, koji su u Srbiju došli iz Njemačke, uhapšeni su na graničnom prelazu Horgoš

 

Senad i Mubera Muhović (Foto: Facebook)

Supružnici Mubera i Senad Muhović uhapšeni su danas zbog sumnje da su 23. juna u Sjenici ubili Anela Papića, saznaje “Blic”.

Kako saznaje taj list, supružnici, koji su u Srbiju došli iz Njemačke, uhapšeni su na graničnom prelazu Horgoš.

Anel Papić je ubijen 23. juna, a njegovo tijelo nađeno je dan kasnije. Forenzičari koji su obavili uviđaj su na mjestu zločina pronašli DNK tragove i Mubere i Senada, zbog čega su oboje osumnjičeni za zločin. Iako se u prvi mah vjerovalo da je Senad ubica, forenzičari ne isključuju ni mogućnost da je zločin počinila Mubera.

Osumnjičeni bračni par je pola sata poslije ubistva pobjegao iz Srbije. Otac ubijenog Anela, Ahmo Papić, rekao je nedavno za “Blic” da je siguran da su oni ubice.

Anel Papić (Foto: Facebook)

“Oni su ubili mog sina, u to sam siguran. Znao sam to u subotu ujutru prije nego što sam pronašao tijelo svog Anela. Njega nije bilo od petka ujutru. U subotu sam prvo otišao do Muberinih roditelja. Njen otac mi je rekao da su ona i Senad otišli dan ranije za Njemačku. Tada sam znao da su ga ubili i pobjegli, a onda sam našao sina ubijenog kamenom. Ako je Senad bio ljut, mogao je kao čovjek da ga ubije, da puca u njega nasred ulice, a ne da ga ubiju u šumi kamenom i da ga spale”, kazao je Ahmo za “Blic”.

On je rekao i da može samo da pretpostavlja šta se desilo kobnog petka u šumi na putu između njihove i Muberine kuće.

“Ona je imala i druge veze. Da li je njih htjela da prikrije pred mužem pričom o Anelu, ne znam. Možda su se našli i da se oproste pred njen odlazak za Njemačku. Oni jesu bili u tajnoj vezi, ali to nije razlog za ovakav zločin. Meni su otkinuli pola srca. Svako ko je poznavao mog sina, nikad na njega ne bi digao ruku. Zato se nadam da će se ubice predati i reći šta se desilo”, rekao je Ahmo.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!