Rambo prije 25 godina poručio vlastima: “Dok mi sviramo, padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko tijelo. Jebem vam mater” (VIDEO)

Tadašnja vladajuća garnitura RTS-a je planirala da se prekine prenos kada na red dođu nastupi Bore Đorđevića i Ramba. Međutim, Rambo se nenajavljen popeo na binu, prekinuo nastup Bebi Dol, kritikovao sve one koji se zabavljaju dok padaju bombe i opsovao ih

Foto: Printscreen

Oduvijek je Rambo bio jedinstven. Njegove melodije, pjesme i tekstovi razlikuju se od svega što je ikada snimano, što je samo po sebi dokaz unikatnosti. A onakav kakav je, bez dlake na jeziku, imao je problema i sa vlastima. Tako se pamti i scena od prije 25 godina kada je prekinuo nastup Bebi Dol i pred televizijskim auditorijumom jasno rekao šta misli o ratu, piše noizz.rs.

U svojoj muzici primjenjivao je i rep, i klasiku, i fank, a sve su pratili njegovi duhoviti tekstovi. Svom stvaralaštvu dao je ime turbo-folk, davno prije nego što je ova krilatica zavladala (uglavnom) srpskom estradom.

A o tome koliko je bio i ostao jedinstven, često i neuhvatljiv u svojim idejama (ili nastupima), svjedoči scena sa zajedničkog koncerta održanog 1992. godine koji je nazvan „Beogradski rock pobednik”. Tada se nenajavljen popeo na binu noseći prepoznatljivu bundu, prekinuo nastup Bebi Dol, kritikovao sve one koji se zabavljaju dok padaju bombe i opsovao ih.

“Dobro veče, ja sam bio prinuđen da predivnu Bebi Dol prekinem zato što program na televiziji ide do pola deset uživo. Imam dva minuta da se obratim naciji. Dok mi sviramo, padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko tijelo. Jebem vam mater”, rekao je Rambo tada i bacio mikrofon demonstrativno odlazeći sa bine.

Poslije ovoga je duže vrijeme bio skinut sa programa državne televizije koja je prenosila koncert.

Tadašnja vladajuća garnitura RTS-a je i planirala da se prekine prenos kada na red dođu nastupi Bore Đorđevića i Ramba. Međutim, njegov izlazak na binu za vrijeme nastupa Bebi Dol niko nije očekivao. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!