Trump u Rijadu zaplesao tradicionalni arapski ples sa mačevima (VIDEO)

Trump je jutros počeo dan bilateralnim susretima s arapskim liderima, a kasnije tokom dana će održati i govor u kojem namjerava da se založi za novi početak odnosa, a nakon što je tokom izborne kampanje u nekoliko navrata povrijedio osjećanje muslimana širom svijeta

Foto: Printscreen

Američki predsjednik Donald Trump obratiće se danas liderima arapskog i muslimanskog svijeta na samitu u Rijadu, drugi dan posjete Saudijskoj Arabiji u prvoj zvaničnoj turneji nakon preuzimanja mandata.

Trump je dočekan u Rijadu toplom dobrodošlicom, a domaćinima je uzvratio učestvujući u tradicionalnom saudijskom plesu sa sabljama i nacionalnim zastavama. Televizijske kuće su objavile snimke na kojima Trump i državni sekretar Rex Tillerson plešu u kolu sa Saudijcima na svečanosti posvećenoj visokom gostu, prenosi avaz.ba.

Jutros je američki predsjednik počeo dan bilateralnim susretima s arapskim liderima, a kasnije tokom dana će održati i govor u kojem namjerava da se založi za novi početak odnosa, a nakon što je tokom izborne kampanje u nekoliko navrata povrijedio osjećanje muslimana širom svijeta. On je jutros pohvalio egipatskog predsjednika Abdela Fattaha al-Sisija kazavši mu da je “uradio odličan posao uzimajući u obzir okolnosti” i obećao da će posjetiti Egipat.

U odvojenom susretu sa katarskim emirom Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thanijem razgovarao je u prodaji “sjajne vojne opreme koju niko ne pravi tako dobro kao SAD”. Sastao se i sa emirom Bahreina Hamad bin Isa al-Khalifom.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!