Čavušoglu: Erdogan ove godine dolazi u Crnu Goru

“Imamo izvanredne političke odnose, a ekonomski odnosi iz dana u dan sve više jačaju. Crna Gora će ubrzo postati punopravna članica NATO-a i tokom tog procesa Turska je iskazala iskrenu podršku Crnoj Gori, a tokom članstva Crne Gore mi ćemo nastaviti sa podrškom”, rekao je Čavušoglu nakon susreta sa crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem

Foto: Twitter

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan posjetiće ove godine Crnu Goru, kazao je ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu u Podgorici, nakon susreta sa crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem, javlja Anadolija, prenose “Vijesti”.

Čavušoglu je poručio da Crna Gora u regionu predstavlja zemlju koja je jako stabilna i koja je saveznik Turske.

Na sastanku je istaknuto da su politički odnosi dviju zemljalja izvanredni, a da ekonomski svakodnevno jačaju.

“Imamo izvanredne političke odnose, a ekonomski odnosi iz dana u dan sve više jačaju. Crna Gora će ubrzo postati punopravna članica NATO-a i tokom tog procesa Turska je iskazala iskrenu podršku Crnoj Gori, a tokom članstva Crne Gore mi ćemo nastaviti sa podrškom”, rekao je Čavušoglu.

Istakao je da Crna Gora u regionu predstavlja zemlju koja je jako stabilna.

“S jedne strane je već završila proces ulaska u NATO. Zbog toga želim da iskažem veliko zadovoljstvo. S druge strane, Crna Gora dobro napreduje prema evropskim integracijama. Crna Gora je zemlja za primjer i sve što je uradila mi posmatramo s radošću. Crna Gora je naš saveznik”, poručio je turski šef diplomatije.

Darmanović je kazao da je posjeta posjeta Čavušoglua značajna, jer predstavlja korak ka intenziviranju političkog dijaloga između Crne Gore i Turske.

“Posjeta predstavlja još jednu potvrdu da naše dvije prijateljske zemlje dijele zajedničke interese i opredjeljenja i da se međudržavni odnosi dalje dinamiziraju uz realizaciju novih projekata. Ministru Čavušogluu sam zahvalio za svu podršku koju je Turska pružala i pruža našim evroatlantskim integracijama. Tokom razgovora smo konstatovali da su bileteralni odnosi između dvije zemlje odlični, da postoji visok stepen međusobnog razumijevanja i da je pred nama period daljeg jačanja svih odnosa saradnje, naročito u ekonomskoj sferi. U tom pravcu predstoji nam niz potpisivanja sporazuma, kao i uspotavljanje crnogorsko-turskog kluba u Ankari, čime će se osnažiti poslovno partnerstvo između dvije zemlje”, kazao je Darmanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!