Svečanost u Luksemburgu: Udruženje “Bihor” uselilo u svoje prostorije

“Nastojaćemo da je domaćinski vodimo i da ona služi svojoj svrsi. Mi smo okrenuti zemlji porijekla, za nas je zemlja i država konstanta. I dalje ćemo gajiti dobre odnose sa drugim udruženjima i dobrim ljudima u Luksemburgu, koji budu srcem okrenuti prema nama i našem zavičaju, našoj Crnoj Gori”, rekao je predsjednik ZK “Bihor”, dipl. ing Esko Halilović

Udruženje “Bihor” iz Luksemburga uselilo je u svoje prostorije u gradu Rumelanžu.

Moderno opremljene prostorije svečano je otvorio ministar vanjskih poslova u Vladi Crne Gore, prof. dr Srđan Darmanović.

Darmanović je kazao da su dobro upoznati sa svim aktivnostima koje sprovodi ovo udruženje i da ga raduje napredak i dobra organizacija iseljenika iz Crne Gore u Luksemburgu.

On je “Bihoru” poželio mnogo uspjeha u radu.

Predsjednik ZK “Bihor”, dipl. ing Esko Halilović, je kazao da su, zahvaljujući donatorima, dobrim ljudima, prijateljima uspjeli da ostvare san i da “poslije osam godina podstanarstva presele u svoju kuću”.

“Nastojaćemo da je domaćinski vodimo i da ona služi svojoj svrsi. Mi smo okrenuti zemlji porijekla, za nas je zemlja i država konstanta. I dalje ćemo gajiti dobre odnose sa drugim udruženjima i dobrim ljudima u Luksemburgu, koji budu srcem okrenuti prema nama i našem zavičaju, našoj Crnoj Gori”, rekao je Halilović.

Istakao je da bi “bili srećni da se u zemljama našeg porijekla ne samo političari, već i svi koji žive na tom protoru, revnosno odnose prema uzvišenim ciljevima kao što su kultura, briga o onima koji nemaju, da se čuva ono što državu čini državom, a da se ta ista država s poštovanjem odnosi prema onima koji je čine”.

“Ove naše prostorije će biti naša kuća i kuća svih koji se dobronamjerno budu odnosili prema ovom udruženju, a mi smo pokazali da, kada smo skupa i kada se uvažavamo, možemo da ostvarimo velike ciljeve”, dodao je on.

Halilović je pozvao sve koji im se nisu do sada priključili da dođu.

“Da se pridruže našoj borbi za što kvalitetniju integraciju u zemlji prijema, da zajedno motrimo prema zavičaju i kada zapne da pomognemo. Nijesmo svemogući, ali zajedničkim snagama možemo mnogo da učinimo”, rekao je Halilović.

Prije otvarnja novih prostorija ZK “Bihor”, ministar Darmanović, ambasador Crne Gore u zemljama Beneluksa, Vladimir Radulović sa saradnicima, i direktor Uprave za dijasporu Crne Gore, mr Predrag Mitrović, u organizaciji počasnog konzula Crne Gore u Luksemburgu, dipl. arhitekte Remzije Camića, u sali zgrade opštine grada Dudelonž održali su sastanak sa predstavnicima iseljeničkih udruženja iz Crne Gore u Luksemburgu.

Na sastanku su razgovarati o saradnji i unapređivanju odnosa matice i dijaspore, kao i o važnim infrastrukturnim pitanjima u Crnoj Gori, prvenstveno u Bihoru, odakle dolazi i najveći broj doseljenika u Luksemburg.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!