Obamino prvo pojavljivanje u javnosti nakon odlaska iz Bijele kuće: Sa mladima na čikaškom univerzitetu

Na panelu na Univerzitetu u Čikagu, Obama je na početku upitao okupljene: “Dakle, šta se dešavalo dok me nije bilo?”, izazvavši smijeh u sali

Barak Obama juče na čikaškom univerzitetu (Foto: Youtube/Printscreen)

Nekadašnji predsjednik SAD Barak Obama se prvi put pojavio u javnosti nakon što je predao dužnost u Bijeloj kući Donaldu Trampu. On je razgovarao sa mladim liderima u okviru predavanja na čikaškom univerzitetu.

Na panelu na Univerzitetu u Čikagu, Obama je na početku upitao okupljene: “Dakle, šta se dešavalo dok me nije bilo?”, izazvavši smijeh u sali.

Kako prenosi ABC, jedan od zanimljivih detalja je bio taj što Obama nije pominjao Trampa, niti mu je iz publike postavljeno pitanje vezano za aktuelnog predsjednika.

“Sve je teže i teže pronaći zajednički jezik sa političkim protivnicima zbog novca. Pojedinačni interesi dominiraju u debatama u Vašingtonu, a to se ne slaže sa onim što većina Amerikanaca misli”, rekao je Obama, prenosi rs.n1info.com.

Doskorašnji šef države je dodao da je način na koji ljudi danas prate medije doveo do toga da se komunikacija sužava samo na krug istomišljenika.

Očekuje se da Barak i Mišel Obama narednog mjeseca otputuju u Berlin, gdje bi trebalo da se sastanu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!