Zadivio svijet: Skočio sa 12 metara visine u more da bi oslobodio kita zarobljenog u ribarskoj mreži (VIDEO)

Na moru ga je već čekao kolega, koji ga je sa manjeg broda usmjeravao i govorio mu kako da priđe životinji u nevolji a da je dodatno uplaši i time ugrozi i svoj život

Posada teretnog broda Cheikh El Mokrani, koji plovi pod zastavom karipske države Bahami, u srijedu je na otvorenom moru ugledala kita zarobljenog u ribarskoj mreži. Nesretna životinja panično se koprcala i pokušavala da se oslobodi, ali bezuspješno.

Nakon kratkotrajnog pregovaranja sa zabrinutim kolegama, hrabri mornar, čiji identitet još nije otkriven, odlučio je da skoči sa 12 metara visoke palube i pomogne kitu.

Na moru ga je već čekao kolega, koji ga je sa manjeg broda usmjeravao i govorio mu kako da priđe životinji u nevolji a da je dodatno uplaši i time ugrozi i svoj život, piše jutarnji.hr

Nakon što je muškarac doplivao do kita, odgurao ga od mreže i oslobodio, najveći morski sisar odjurio je prema pučini, a brodska posada, koja je sve promatrala s palube, kolegu je nagradila gromoglasnim aplauzom.

“Nevjerovatan snimak! Mogao bih da ga gledam još milion puta! Divno je znati da ima ljudi kojima je i dalje stalo do naše planete i nevinih životinja”, samo su neki od komentara ispod videa koji je postao hit na YouTubeu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!