Tramp čestitao Crnoj Gori na odlučnosti i posvećenosti vrijednostima NATO-a

Iz Bijele kuće je saopšteno da je Alijansa ključna u obezbjeđenju mira i stabilnosti na evropskom kontinentu, uz ocjenu da će članstvo Crne Gore biti signal drugim aspirantima da vrata evroatlantske zajednice ostaju otvorena

Foto: Youtube/Printscreen

Američki predsjednik Donald Tramp čestitao je crnogorskim građanima odlučnost i posvećenost vrijednostima NATO-a, saopšteno je iz Bijele kuće i poručeno da je članstvo Crne Gore u Alijansi signal da su vrata saveza otvorena.

Tramp je potpisao Rezoluciju o članstvu Crne Gore u NATO, čime je završen proces ratifikacije u Sjedinjem Američkim Državama.

Iz Bijele kuće je saopšteno da je Alijansa ključna u obezbjeđenju mira i stabilnosti na evropskom kontinentu, uz ocjenu da će članstvo Crne Gore biti signal drugim aspirantima da vrata evroatlantske zajednice ostaju otvorena.

“Predsjednik Tramp čestita narodu Crne Gore odlučnost i posvećenost demokratskim vrijednostima NATO-a“, kaže se u saopštenju, prenose “Vijesti” pisanje agencije MINA.

Kako su naveli iz Bijele kuće, zemlje Zapadnog Balkana slobodne su da izaberu svoju budućnost i partnere bez miješanja sa strane. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!