BBC: Pronađen ruski špijun koji je pomogao Trampu da pobijedi na izborima

“Do sada nijedan dio dokaza nije objavljen javnosti, ali je šef FBI Džejms Komi rekao najbližim saradnicima šta je meta istrage. Put ide najprije do Kristofera Stila, nekadašnjeg agenta britanskog MI6, koji je pisao za Trampove protivnike o navodnim vezama Trampa i Rusije”, navodi BBC

Foto: Youtube/Printscreen

Američki zvaničnici imaju “potvrđene tvrdnje” da je Kremlj uticao na pobjedu Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u SAD.

Kako navodi BBC, “ključ” je činjenica da je jedan ruski diplomata koji je boravio u Vašingtonu zapravo – špijun.

“Do sada nijedan dio dokaza nije objavljen javnosti, ali je šef FBI Džejms Komi rekao najbližim saradnicima šta je meta istrage. Put ide najprije do Kristofera Stila, nekadašnjeg agenta britanskog MI6, koji je pisao za Trampove protivnike o navodnim vezama Trampa i Rusije”, navodi BBC.

On u tekstovima pominje i ime navodnog ruskog diplomate Mihaila Kulagina, prenosi B92.

“Napisao je da je on povučen iz Vašingtona jer Moskva vjeruje da njegovo učešće u američkim izborima može da dođe do medija. Ipak, ne postoji nijedan Kulagin u ambasadi Rusije u SAD, postoji Kalugin. Iz Trampovog okruženja je rečeno, u vezi sa Stilom, da ‘ako 007 želi da bude shvaćen ozbiljno, onda mora da nauči kako se šta piše’. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je navelo da je Kalugin bio šef ekonomskog ogranka u ambasadi, a 2016. godine je vraćen u Moskvu, ali su ga američke vlasti identifikovale kao špijuna koji je bio pod nadzorom prije nego što je otišao”, dodaje BBC.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH