Sastanak Darmanovića sa Tompson: Ubrzo ratifikacija Protokola u Senatu

Savjetnica za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD, Andrea Tompson, je naglasila posvećenost i snažnu podršku Sjedinjenih Država Crnoj Gori i s tim u vezi izrazila uvjerenje da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u

Darmanović i Tompson (Foto: MVP)

Američki Senat ubrzo će ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, kazala je Andrea Tompson, savjetnica za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD Majka Pensa.

Ona je u Vašingtonu razgovarala sa ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem.

Tompson je naglasila posvećenost i snažnu podršku Sjedinjenih Država Crnoj Gori i s tim u vezi izrazila uvjerenje da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u.

“Darmanović je zahvalio na partnerskom odnosu Sjedinjenih Država tokom cjelokupnog procesa evroatlantske integracije. Podsjetio je i na dosadašnji proces ratifikacije u ostalim članicama NATO, koja se, kako je ocijenio, odvija u skladu sa planiranom dinamikom”, prenosi rtcg.me saopštenje Ministarstva.

Konstatovano je da Crna Gora predstavlja pozitivan primjer na Zapadnom Balkanu i da će članstvo u Alijansi dodatno doprinijeti regionalnoj bezbjednosti i stabilnosti.

“Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u regionu, uz ocjenu da je neophodan dalji aktivan angažman i kontinuirana pažnja Sjedinjenih Država i EU prema Zapadnom Balkanu”, dodaje se u saopštenju.

U prvom u nizu očekivanih susreta sa članovima Senata i Predstavničkog doma američkog Kongresa Darmanović se susreo sa senatorom Krisom Marfijem.

Marfi je, kako se navodi, upoznao Darmanovića sa planiranim zajedničkim aktivnostima senatora u cilju dovršetka procesa ratifikacije u najskorijem periodu u Senatu SAD i naglasio važnost crnogorskog  članstva u NATO za stabilnost regiona u cjelini.

“Darmanović je ponovio važnost neupitne dvopartijske podrške Kongresa politici proširenja NATO, koja će i kroz ratifikaciju Protokola o članstvu Crne Gore biti ponovo potvrđena”, zaključuje se u saopštenju. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!