Najboljoj učiteljici na svijetu milion dolara: Radi sa problematičnim tinejdžerima na Arktiku (VIDEO)

MacDonnell je nagrađena zbog svojih inicijativa za borbu protiv depresije, tinejdžerskih trudnoća i visokog postotka zloupotrebe droga u Salluitu, selu koje je dom druge najsjevernije inuitske zajednice u Quebecu, stoji na internet stranici nagrade. Do Salluita se može stići samo avionom, a temperature zimi tamo padaju i do minus 25 stepeni Celzijusa

Žena koja radi kao podrška problematičnim tinejdžerima u izolovanoj inuitskoj zajednici u kanadskom Arktiku u nedjelju je proglašena najboljom učiteljicom na svijetu.

Maggie MacDonnell je na ceremoniji u Dubaiju dodijeljena milion dolara vrijedna Svjetska nagrada za učitelje za 2017. godinu. MacDonnell je nagrađena zbog svojih inicijativa za borbu protiv depresije, tinejdžerskih trudnoća i visokog postotka zloupotrebe droga u Salluitu, selu koje je dom druge najsjevernije inuitske zajednice u Quebecu, stoji na internet stranici nagrade.

Do Salluita se može stići samo avionom, a temperature zimi tamo padaju i do minus 25 stepeni Celzijusa.

“Mislim da mi se kao učiteljici u malenoj arktičkoj zajednici dan nikad ne završava. Školska vrata se mogu zatvoriti, ali odnos s učenicima se nastavlja jer dijelimo istu zajednicu”, rekla je nagrađena učiteljica, prenosi portal jutarnji.hr.

Nagradu od milion dolara uručuje zaklada Varkey sa sjedištem u Londonu, pod pokroviteljstvom čelnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Mohammeda bin Rashid al-Maktouma. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!