Djevojčica prepješačila osam kilometara kroz sibirsku tajgu, na -34 stepena, da bi spasila baku

Djevojčica Saglana, koja odrasta sa bolesnom bakom i slijepim djedom u jednom malom selu u Tuvi, praktično odsječena od svijeta, odlučila je da ode po ljekarsku ekipu kada je jednog jutra vidjela da se njena baka ne pomjera. Do odredišta je stigla za nekoliko sati, ali su ljekari morali da je zbrinu zbog hipotermije

Četvorogodišnja Saglana (Foto: Twitter)

Četvorogodišnja djevojčica iz Sibira prepješačila je osam kilometara kroz ledenu tajgu u kojoj vrebaju medvjedi i vukovi, kako bi spasila život svojoj baki.

Djevojčica Saglana, koja odrasta sa bolesnom bakom i slijepim djedom u jednom malom selu u Tuvi, praktično odsječena od svijeta, odlučila je da ode po ljekarsku ekipu kada je jednog jutra vidjela da se njena baka ne pomjera.

Zaputila se sama kroz opasnu šumu u najbliži gradić, udaljen osam kilometara, i to po temperaturi od -34 stepena Celzijusova.

Do odredišta je stigla za nekoliko sati, ali su ljekari morali da je zbrinu zbog hipotermije, piše portal b92.net.

Nažalost, oni nisu na vrijeme stigli do njene kuće, jer je baka već preminula.

Djevojčicu je lokalno stanovništvo proglasilo za heroja, a policija i socijalne službe sada ispituju šta je sa njenom majkom. Kako je saopšteno, ona se sumnjiči za zanemarivanje djeteta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!