Bogatija od Adele, a nikada nije bila na turneji: Enya kao vuk samotnjak živi u dvorcu sa mačkama

Enya je u 37-godišnjoj karijeri objavila devet studijskih albuma, prodala 75 milona ploča i zaradila oko 91 milion funti, što je čini najbogatijom pjevačicom na anglo-irskoj muzičkoj sceni (bogatijom i od Adele), iako nikada nije ni bila na pravoj turneji

Enya na dodjeli Grammyja u Los Angelesu (Foto: Youtube/Printscreen)

Svjetsku slavu osigurao joj je hit “Orinoco Flow” 1988. godine, ali je Enya, pjevačica, producentkinja i višestruka dobitnica Grammya, umjesto glamuroznog života pod reflektorima pozornice izabrala potpunu anonimnost.

Irska 54-godišnja pjevačica ipak je napravila izuzetak i pojavila se na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja u Los Angelesu, a to je bio dovoljan razlog da se britanski mediji raspišu o njenom privatnom životu, koji, tvrde, skriva “kao zmija noge”.

“Enya je oduvijek bila tajanstvena. Jednostavno nije tip žene uz koju možeš da se zabaviš i dobro nasmiješ. Rijetko ko bi s njom otišao na pivo. Pravi je samotnjak”, tako ju je nedavno opisala dugogodišnja prijateljica, a s njom se slaže i pjevačicin stric Noel Duggan.

Pjevačica živi u impresivnom dvorcu u južnom Dublinu iz kojeg puca nevjerovatan pogled na Irsko more. Kupila ga je 1997. godine za 2,5 miliona funti, a jedino društvo u tom golemom zdanju su joj mačke.

Foto: Youtube/Printscreen

Prvi susjed joj je Bono iz rock benda U2, ali Enya i njega rijetko viđa.

“Jednom mi je pokucao na vrata jer mu je trebalo smeđeg šećera”, rekla je pjevačica lani u jednom od rijetkih gostovanja u televizijskom showu programu “This Morning”.

Enya je u 37-godišnjoj karijeri objavila devet studijskih albuma, prodala 75 milona ploča i zaradila oko 91 milion funti, što je čini najbogatijom pjevačicom na anglo-irskoj muzičkoj sceni (bogatijom i od Adele), iako nikada nije ni bila na pravoj turneji, piše “Jutarnji list”.

Kad su je svojevremeno pitali zašto se o njenom životu tako malo zna, odgovorila je:

“To je moj izbor. Nema ništa loše u promociji onoga što radiš, ali čim osjetim da se pretjeruje povlačim se, jer mi sve to postaje nekako lažno i kvarno”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!