Ivica Stanković zatražio od Milivoja Katnića da ne određuje pritvor Mandiću i Kneževiću

U Uputstvu se navodi da, imajući u vidu pretpostavku nevinosti i pretpostavku u korist slobode, u konkretnom slučaju ne treba predlagati određivanje pritvora protiv navedenih lica, kao izuzetnu mjeru za obezbjeđenje njihovog prisustva, kako bi se bez postojanja razloga za određivanje pritvora izbjegla neodgovarajuća primjena mjera pritvora”, navodi se u saopštenju Stankovića

Ivica Stanković (Foto: Youtube/Printscreen)

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković saopštio je da ne bi trebalo predlagati određivanje pritvora liderima DF-a, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

“Povodom zahtjeva Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora podnijetog Skupštini Crne Gore protiv poslanika A. M. i M. K. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković dao je Glavnom specijalnom tužiocu obavezujuće Uputstvo za postupanje. U Uputstvu se navodi da, imajući u vidu pretpostavku nevinosti i pretpostavku u korist slobode, u konkretnom slučaju ne treba predlagati određivanje pritvora protiv navedenih lica, kao izuzetnu mjeru za obezbjeđenje njihovog prisustva, kako bi se bez postojanja razloga za određivanje pritvora izbjegla neodgovarajuća primjena mjera pritvora”, navodi se u saopštenju Stankovića.

Kako prenosi portal rtcg.me, Stanković je u Uputstvu o postupanju naveo da se, shodno Ustavu Crne Gore, Zakoniku o krivičnom postupku i međunarodnim standardima, pritvor primjenjuje samo kada je strogo neophodan i kada predstavlja krajnju mjeru.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!