Đukanović: Da je bilo kako je htio DF, po Crnoj Gori bi odavno letjele glave

“Ne lete ne zato što smo mi kukavice. Znali bismo im odgovoriti i te kako. Ne lete glave zbog toga što imamo jednu razumnu, trezvenu, tolerantnu politiku koja čuva mir i stabilnost Crne Gore, čuvajući i živote onih koji je politički personifikuju. Ne možemo a da ne pokažemo razumijevanje za tu njihovu nervozu. Vidimo da se klupko istrage za to što se pripremalo 16. oktobra odmotava, vidimo da je sve bliže nekima od njih i da je panika u njihovim redovima”, rekao je Đukanović

Foto: Youtube (Printscreen)

“Da je bilo po njihovome, odavno bi letjele glave po Crnoj Gori”, kazao je lider DPS-a Milo Đukanović, komentarišući izjavu jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića, koji je kazao da će “za svačiju glavu iz DF-a letjeti još nečija”.

“Ne lete ne zato što smo mi kukavice. Znali bismo im odgovoriti i te kako. Ne lete glave zbog toga što imamo jednu razumnu, trezvenu, tolerantnu politiku koja čuva mir i stabilnost Crne Gore, čuvajući i živote onih koji je politički personifikuju. Ne možemo a da ne pokažemo razumijevanje za tu njihovu nervozu. Vidimo da se klupko istrage za to što se pripremalo 16. oktobra odmotava, vidimo da je sve bliže nekima od njih i da je panika u njihovim redovima. Pokušavaju da na taj način zaustave istragu, da uplaše državne organe”, naglasio je Đukanović, prenosi portal CdM.

U DPS-u su svjesni grešaka koje treba ispraviti u njihovoj politici čemu će, kaže Đukanović, biti i posvećeni u narednom periodu, ali prije toga treba odgovoriti na mnogo važnije i najstarije pitanje.

“Ko trguje crnogorskom budućnošću? Ko pokušava da proda Crnu Goru, ko kalja istorijski teško stečeni ugled naše države, ko se na taj način neodgovorno poigrava sa životima generacija mnogo hrabrijih, mnogo časnijih, mnogo moralnijih Crnogoraca od onih kakvim se dio naših sugrađana pokazuje danas? Na ta pitanja ćemo morati svi da odgovorimo”, poručio je Đukanović.

On je rekao da se u političkoj trci na lokalnim izborima u Nikšiću, pored DF-a, pojavljuju i strukture koje, pod plaštom mladosti ili građanske politike, pokušavaju da prikriju svoje pravo političko lice.

“Umjesto odgovora na bilo koje pitanje, znaju da bace drvlje i kamenje na DPS, ali znaju još jedno: da nepogrešivo svaka odluka koju donose je anticrnogorska i nepogrešivo su saradnici onima koji prodaju Crnu Goru”, rekao je Đukanović.

On je istakao da su u tome imali podršku Rusije.

“Ono što je još gore od ove činjenice je da oni to rade bez imalo stida, ističući sa ponosom sva svoja putovanja, sve svoje komunikacije, svu prošnju para u kojoj su bili i prije nekoliko dana u Moskvi sa namjerom da obezbijede dodatne fondove da pokušaju da završe onaj posao koji nijesu uspjeli da završe 16. oktobra, a nijesu ga završili jer smo ih mi u tome spriječili“, istakao je Đukanović.

On tvrdi i da je DF dobio veliku količinu novca da ostvari svoj cilj krvoprolićem.

“A danas, kada to nijesu uspjeli, žele da to urade tako što će opstruirati rad crnogorskog parlamenta i institucija, stvarajući utisak neregularnosti izbora kako bi dobili šansu za popravni. Oni se plaše novih izazova, svjesni svoje nesposobnosti, svoje neznavenosti, a nespremni su da uče i otklanjaju te svoje hendikepe, da dodatno rade da bi učinili nešto za svoje potomstvo, i onda žele Crnu Goru da izopšte iz savremenih evropskih procesa. Dozlaboga sebično, neodgovorno, neznaveno”, poručio je Đukanović. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!