Amerikanac iranskog porijekla u suzama zbog deportacije brata: Mi smo ljudi (VIDEO)

Odluka je donesena u skladu s uredbom američkog predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska izbjeglicama te ljudima iz sedam većinski muslimanskih država

Amerikanac iranskog porijekla Hossein Khoshbakhty čekao je brata na aerodromu u Los Angelesu kada je dobio poziv kojim je informisan da će njegov brat biti deportovan.

Odluka je donesena u skladu s uredbom američkog predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska izbjeglicama te ljudima iz sedam većinski muslimanskih država.

„Odnos Amerike i Irana već je afektiran. Ali, mi smo ljudi, nismo vlade. Ne činimo ništa loše. Ako ta vlada učini nešto loše ovoj vladi, mi nismo odgovorni“, kazao je uplakani Khoshbakhty.

„ Ja sam i Amerikanac i Iranac. Šta da radim? Zašto moram biti kažnjen zbog tuđih problema? Pobjegli smo iz Irana u ovu državu jer su nam radili nešto poput ovoga i nismo znali da ćemo se ovdje suočiti sa istom situacijom. Već 15-20 godina sam američki državljanin. Moj brat nije ništa zgriješio nigdje u svijetu. Nisam ni ja. Marljivo radim ovdje. Gradim kuće za narod, za američki narod, a i ja sam Amerikanac.“

Izvor: Al Jazeera

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!