Junak masakra u Tunisu oženio djevojku zbog koje je primio tri metka

Mathew je u teškom stanju prebačen u bolnicu, sa malim izgledima za preživljavanje. Ipak, doktori su uspjeli da mu mu spasu život koji danas dijeli sa Saerom Wilson, ženom koju je spasio od sigurne smrti i kojoj je prije nekoliko dana i službeno obećao vječnu ljubav. Ipak, pred Mathewom je mukotrpan oporavak i niz operacija

U junu 2015. godine svijet je šokirao krvavi teroristički napad u tuniskom turističkom kompleksu u gradu Sus. Samo 50 kilometara od prijestonice Tunisa, u pokolju na plaži, tada je izgubljeno 38 života, a isto toliko ljudi teško je povrijeđeno. Svaka od tih ljudskih sudbina tragična je sama po sebi, ali jedna od njih tada se posebno izdvojila i izazvala pažnju medija.

Tridesetdvogodišnji Britanac Mathew James svojim postupkom tada je pokazao da je ljubav jača od straha, terora i užasa. Svoju vjerenicu je spasio legavši na nju i pritom primio tri metka koja je na njega ispalio pripadnik ISIL-a Seifeddine Rezgui.

Nakon napada Mathew je u teškom stanju prebačen u bolnicu, sa malim izgledima za preživljavanje. Ipak, doktori su uspjeli da mu mu spasu život koji danas dijeli sa Saerom Wilson, ženom koju je spasio od sigurne smrti i kojoj je prije nekoliko dana i službeno obećao vječnu ljubav, javlja “Jutarnji list”.

Mathew i Saera su svoju dugogodišnju vezu, u kojoj imaju dvoje djece, krunisali brakom na svečanoj ceremoniji u Južnom Walesu i tako osigurali srećan epilog priče koja je lako mogla da završi tragično. Ipak, pred Mathewom je i dalje mukotrpan oporavak. U napadu je teško stradao i posljedice osjeća svaki dan, a očekuje ga još niz operacija. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!