Najljepša ljubavna priča u 2016: Makedonskog policajca i izbjeglicu iz Iraka sudbina je spojila na blatnjavoj granici

Bobi se prisjeća kišnog dana kada je prvi put vidio Nuru na ničijoj zemlji između dvije države, dok je slučajno bio na dužnosti, jer je zamijenio smjenu sa kolegom. “To je bila sudbina”, rekao je 35-godišnjak novinarima AFP-a uz šolju čaja u njegovom malom stanu u Kumanovu, gdje sada srećno živi sa svojom mladom suprugom

Scena koja nije izgledala kao uvod u romansu – ona je bila Iračanka u masi izbjeglica koje su pokušavale da uđu u Srbiju, dok je on bio pripadnik strogih makedonskih snaga bezbjednosti koje su ih nadzirale.

Ali Nura Arkavazi, kurdska muslimanka, i pravoslavac Bobi Dodevski zaljubili su se ubrzo nakon što su se sreli na blatnjavoj granici početkom marta, a četiri mjeseca kasnije su se već vjenčali, prenosi agencija Frans pres.

Bobi se prisjeća kišnog dana kada je prvi put vidio Nuru na ničijoj zemlji između dvije države, dok je slučajno bio na dužnosti, jer je zamijenio smjenu sa kolegom.

“TO JE BILA SUDBINA”

“To je bila sudbina”, rekao je 35-godišnjak novinarima AFP-a uz šolju čaja u njegovom malom stanu u Kumanovu, gdje sada srećno živi sa svojom mladom suprugom.

Nura (20) je iz Dijale, provincije u istočnom Iraku koju potresa nasilje. Mlada Iračanka navodi da su ekstremisti Islamske države (ID) oteli njenog oca, inženjera, i da su tražili hiljade dolara otkupa za njegov povratak.

Izbjeglica iz Iraka i njen brat, sestra i roditelji su početkom 2016. godine napustili svoj dom i krenuli na dugo putovanje. Prešli su granicu sa Turskom, zatim su čamcem stigli na grčko ostrvo Lezbos, odakle su ušli u Makedoniju.

Foto: Facebook

Glavni cilj je, kako navode, bila Njemačka.

Njena porodica je nastavila put ka Njemačkoj, ali je Nura odlučila da ostane u Makedoniji nakon što ju je pogodila “Amorova strijela”.

UMJESTO NJEMAČKE MAKEDONIJA

“Imala sam jednostavan san da živim sa svojom porodicom u Njemačkoj”, navodi ona i dodaje da nije ni zamišljala kakvo je iznenađenje čeka u Makedoniji.

Kada je prvi put srela Bobija, Nura je imala visoku temperaturu i očajnički je željela da sazna da li će njena porodica uspjeti da pređe granicu sa Srbijom i nastavi put ka Njemačkoj. Balkanske zemlje su upravo počele da zatvaraju svoje granice za izbjeglice, pa je sudbina migranata koji su tada prolazili kroz Makedoniju bila neizvjesna.

Drugi policajci su je upućivali na Bobija jer je on dobro govorio engleski jezik, a on se pobrinuo da ona i njena bolesna majka dobiju medicinsku pomoć i ćebad.

PRONAŠAO NEKOG POSEBNOG

“Rekao mi je da ne brinem i da će sve biti jako dobro u mom životu”, prisjeća se Nura.

Bobi, koji se razvodio dva puta, kaže da je znao da je pronašao nekog posebnog.

“Kada sam prvi put ugledao Nuru vidio sam nešto dobro u njenim očima”, navodi on.

Njih dvoje su narednih dana provodili više vremena zajedno, a on je vodio nju i njenu majku do lokalne pijace da kupuju hranu i odjeću.

Izvor: Vijesti.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!