Ibrini “biseri”: Zagrlio saigrača, protivniku “na kvarno” opalio šamar, a za sve je platio Nočerino! (VIDEO)

Zanimljivo je da bi taj nesportski gest i prošao švedskom reprezentativcu da golman Napolija De Santis nije objasnio sudiji Ricoliju za šamar, ovaj se konsultovao sa pomoćnikom, pa je Ibra zaradio isključenje

U februaru 2012. godine fudbaleri Milana nisu uspjeli kod kuće da savladaju Napoli, a dobar dio “zasluge” za tako nešto išao je njihovom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću.

Ko zna koji put do izražaja je došao Ibrin temperament, koji ga je koštao crvenog kartona.

Ibrahimović se, kao po običaju, umiješao u prepirku u kojoj su učestvovali Noćerino i Aronika i, zagrlivši saigrača, “na kvarno” ošamario fudbalera Napolija.

Iznenađeni Aronika je instinktivno uzvratio, ali po licu nesrećnog Nočerina! Zanimljivo je da bi taj nesportski gest i prošao švedskom reprezentativcu da golman Napolija De Santis nije objasnio sudiji Ricoliju za šamar, ovaj se konsultovao sa pomoćnikom, pa je Ibra zaradio isključenje.

Nakon meča, u tom trenutku najbolji strijelac Milana i Serije A bio je samokritičan: “Napravio sam glupost. Dešava se, ali moram da učim na svojim greškama. Ne treba mi televizija da vidim šta sam uradio”, izjavio je Ibrahimović novinarima, prenosi portal sportskasecanja.com.
Trener Milana Masimiliano Alegri izjavio je da je Ibrahimović zaslužio isključenje. Disciplinska komisija italijanske Serije A kaznila je napadača Milana sa tri utakmice neigranja zbog ovog incidenta koji se dogodio u 64. minutu utakmice koja je završena bez pogodaka.

Podsjetite se ove tragikomične situacije, a posebno obratite pažnju kako je Napolitanac uzvratio Ibrinom saigraču – ni krivom ni dužnom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!