Vlada Kosova povukla predlog zakona o demarkaciji sa Crnom Gorom

Zgrada parlamenta je zbog demonstranata koji su u Prištinu stigli sa svih strana bila pod opsadom, policija je oduzimala molotovljeve koktele, boce s benzinom i kamenje, a privedene su i dvije poslanice koje su u Skupštinu na raspravu o granici sa Crnom Gorom htjele da uđu sa dimnom bombom i suzavcem

Prema sporazumu između Prištine i Podgorice granica je žuta linija, dok kosovska opozicija tvrdi da bi granica trebala biti crvena linija (Foto: U.S. Department of State)

 

Vlada Kosova povukla je danas iz skupštinske procedure predlog Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Zgrada parlamenta je zbog demonstranata koji su u Prištinu stigli sa svih strana bila pod opsadom, policija je oduzimala molotovljeve koktele, boce s benzinom i kamenje, a privedene su i dvije poslanice koje su u Skupštinu na raspravu o granici sa Crnom Gorom htjele da uđu sa dimnom bombom i suzavcem.

Sjednica je počela sa više od dva sata zakašnjenja. Premijer Isa Mustafa je rekao da je vlada povukla predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, navodeći da je razlog za to što sjednici ne prisustvuju poslanici Srpske liste.

Demonstrani okupljeni kod zgrade partlamenta, bučno su i uz skandiranja i uzvike “Pobjeda”, propratili vijest da je povučen predlog sporazuma o demarkaciji, a incidenata nije bilo.

Za sad nije poznato kad bi ova tema ponovo mogla da dođe na dnevni red kosovskog parlamenta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!