Makedonija: Majka i njena četvorogodišnja ćerka pronađene žive u blatu

Majka i ćerka su smještene u skopsku bolnicu i, prema izjavama ljekara, nijesu životno ugrožene, ali zbog šoka trenutno ne govore. Pretpostavlja se da su majka i kćerka iz Albanije, i zbog toga nijesu tražene. Nijesu se nalazile ni na spisku nestalih, jer ih niko nije prijavio, prenose lokalni mediji

Spasioci su pronašli ženu i njenu četvorogodišnju ćerku zatrpane u blatu, četiri dana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Skoplje i okolna sela.

Majka i ćerka su smještene u skopsku bolnicu i, prema izjavama ljekara, nijesu životno ugrožene, ali zbog šoka trenutno ne govore, javlja Srna.

Pretpostavlja se da su majka i kćerka iz Albanije, i zbog toga nijesu tražene. Nijesu se nalazile ni na spisku nestalih, jer ih niko nije prijavio, prenose lokalni mediji.

Aj Jazeera javlja da je predsjednik Sobranja Trajko Veljanovski zakazao posebnu sjednicu posvećenu stanju u poplavljenim područjima za 14. august.

U katastrofalnim poplavama koje su pogodile Skoplje u subotu, 6. augusta, poginule su 22 osobe.

Povrijeđeno je 11 ljudi, a evakuisano približno 1.000.

Tri osobe su umrle od srčanog udara.

Prema podacima nadležnih, materijalnu štetu pretrpjelo je 20.000 građana, a u 12 naseljenih mjesta oštećeno je približno 5.000 kuća.

Putevi su zakrčeni, a nekoliko oblasti je ostalo bez struje.

Uprava za hidrometeorološke poslove je navela da je tokom padavina u 24 sata na Skoplje palo 93 litra vode po kvadratnom metru, što je prosjek za cijeli august.

Za područje Skoplja i Tetova u nedjelju je proglašeno 15-dnevno vanredno stanje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!