Patricia Pobrić dala izjavu specijalnom policijskom timu: Očekujem da svako uradi svoj posao

Pobrić, koja je dobila otkaz pošto je poslaniku Mladenu Bojaniću pomogla da učini javnim sporne račune, koji navodno potvrđuju da je dva partijska skupa Socijaldemokrata u hotelu “Ramada” platila Direkcija za željeznice novcem iz budžeta, izjavu je dala u svojstvu građanina

Bivša menadžerka hotela “Ramada” Patricia Pobrić dala je danas izjavu pred specijalnim policijskim timom, koji sarađuje sa Specijalnim tužilaštvom, povodom svojih tvrdnji da su Socijaldemokrate zloupotrijebile državni novac u partijske svrhe, odnosno da je njihove skupove u “Ramadi” plaćala Direkcija za željeznice.
Pobrić je nakon ovoga dobila otkaz u hotelu, a slučaj je preuzelo Specijalno tužilaštvo.

Ona je, nakon više od dva sata saslušanja, za TV Vijesti kazala da očekuje da ovaj slučaj brzo bude doveden do kraja.

“Veoma profesionalno saslušali su sve što sam imala da kažem. Ušli smo u detalje samog slučaja. Očekujem samo svako da uradi svoj posao, kao što sam ga ja uradila – to znači da se ovaj slučaj ne odugovlači, i pošto je dosta sve crno-bijelo da se izvede do kraja u što kraćem vremenskom periodu”, kazala je Pobrić.

Pobrić, koja je dobila otkaz pošto je poslaniku Mladenu Bojaniću pomogla da učini javnim sporne račune, koji navodno potvrđuju da je dva partijska skupa Socijaldemokrata u hotelu “Ramada” platila Direkcija za željeznice novcem iz budžeta, izjavu je dala u svojstvu građanina.

“Ponudila je veliki broj preciznih, logičnih informacija za policijski tim, koji bi trebalo te informacije da iskoristi, proslijedi Specijalnom državnom tužiocu, kako bi ovaj predmet što prije rješavali jer je u zajedničkom interesu da se ovaj slučaj sto prije riješi”, kazao je advokat Patricije Pobrić, Nikola Terzić.

A to što je premijer Milo Đukanović, nakon stava da bi svaki poslodavac na svijetu trebalo da otpusti radnika koji iznosi podatke o radu svoje firme, juče ocijenio i da se ovdje želi napraviti politički i medijski skandal, Pobrić smatra apsurdnim.

“Smatram da premijer nema ni biznis iskustva, nije radio u biznis sektoru da zna koja su pravila i posebno ne u sređenim državama, odnosno sa sređenim biznis sistemima. Dalje, smatram da je progon zviždača kontraproduktivan za razvoj i budućnost Crne Gore i da samom sebi čini štetu nepodržavanjem ovog događaja, ali mislim da njegove riječi govore same za sebe”, kazala je Pobrić.

Reakciju Socijaldemokrata – da je riječ o dugo pripremanoj i konstruisanoj “aferi”, Pobrić ovako komentariše:
“Kao prvo, ja nijesam mogla da utičem kad će oni organizovati događaj, niti sam imala unaprijed uvid kako će platiti događaj. Znači, taj tajming koji se sada pominje je bio kompletno van moje kontrole i niko nije uticao da ovo uradim. Ovo je kompletno moja odluka”, kazala je Pobrić, prenosi portal vijesti.me.

Pobrić je ponovila da se odlučila da objelodani zloupotrebu državnih resursa jer nije vjerovala da će institucije ovaj proces izvesti do kraja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!