Sve za partiju: Svetozar Marović podnio ostavku na funkcije u DPS-u

Tim potezom Marović je želio da skine kolektivnu odgovornost sa partije, jer opozicione partije i civilni sektor dovode u vezu njegovo priznanje krivice za zloupotebe opštinskog budžeta u Budvi sa politikom DPS-a

Predsjednik Političkog savjeta DPS-a Svetozar Marović podnio je ostavku na funkcije u partiji, saznaju “Vijesti”.

Tim potezom Marović je želio da skine kolektivnu odgovornost sa partije, jer opozicione partije i civilni sektor dovode u vezu njegovo priznanje krivice za zloupotebe opštinskog budžeta u Budvi sa politikom DPS-a.

Premijer Milo Đukanović juče je, prilikom boravka u Budvi, rekao da je uvjeren da će DPS osvojiti vlast u Budvi na predstojećim loklanim izborima i da tužilačke istrage i osuđivanje visokih funkcionera ove partije neće umanjiti rejting partije na lokalnom niovu.

“Optimista sam i vjerujem da je naša politika dovoljno vitalna da može da podnese i probleme koji su nam se dogodili, a da to ne znači istovremeno nepovratan pad rejtinga ili gubitak vlasti. Događa se u funkcionisanju jedne politike da se suoči sa problemima, i mi smo se suočili sa tim problemima. Imali smo snage i da ih pogledamo u oči, imali smo snage i da rješavamo te probleme koji su nastali i na taj način pokažemo da nijesu u pravu oni koji likuju zbog tih problema, želeći da na taj način naude DPS-u. Dakle, nije DPS priznao bilo kakvu krivicu, jer je priznanje krivice individualni čin, i uopšte krivična odgovornost je individualna, i ne da se socijalizovati, ni kroz partiju, niti kroz druge oblike organizovanja. I to moraju imati na umu svi oni koji sada misle da je ovo odličan trenutak da namire svoje račune sa DPS-om. Sa DPS-om će morati da namire svoje račune na biralištima, a mi smo spremni da se odgovorno suočimo sa problemom koji se dogodio, da izađemo iz tog problema, nudeći jednu novu perspektivu ovom gradu. Apsolutno sam siguran da imamo snage da ponudimo realnu projekciju daljeg razvoja ovoga grada i siguran sam da u svom sastavu imamo ljude koji će zavrijediti pažnju Budvana”, kazao je Đukanović, prenosi portal vijesti.me.  

Nekadašnji predsjednik državne zajednice SCG Svetozar Marović, nakon pet mjeseci provedenih u istražnom zatvoru, priznao je pred tužiocima da je šef organizovane kriminalne grupe.

Potpisao je dva sporazuma i pristao da odleži četiri godine i tri mjeseca u zatvoru i vrati 1.000.000 eura, koliko su tužioci utvrdili da je stavio u džep.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!