Čitava Podgorica traga za nestalim Ognjenom Rakočevićem: Oca varali da su pronašli dječaka

Ognjen boluje od autizma, a kuću je napustio u donjem dijelu trenerke, bez majice i bos. Majka dječaka moli sve koji imaju kuće, terase, bašte i podrume da dobro pogledaju oko svojih domova da se Ognjen nije negdje sakrio. Ona je zamolila sve ljude da, ukoliko primijete njenog sina, uzmu ga za ruku i zaustave i kontaktiraju porodicu

Jedanaestogodišnji Ognjen Rakočević nestao je najvjerovatnije tokom noći iz kuće koja se nalazi u Ulici Vaka Đurovića broj 2 u Podgorici.

Ognjen boluje od autizma, a kuću je napustio u donjem dijelu trenerke, bez majice i bos.

Posebna jedinica policije pretražila je danas Cijevnu, Moraču od Vezirovog mosta nizvodno i Smokovac u potrazi za njim. Dječaka traže građani i policija u svim dijelovima grada, a policiji je dojavljeno da je viđen u naselju Konik, te kod Vezirovog mosta, gdje jedna grupa građana i policija traže Ognjena.

Ronioci Specijalne jedinice Uprave policije (UP) pretražuju od jutros korito rijeke Morače u okviru potrage. Iz Operativno Komunikacionog centra (OKC) kazali su agenciji Mina da ronici pretražuju korito Morače oko Vezirovog mosta prema Sportskom centru, prenosi portal vijesti.me.

Građani su na društvenim mrežama za 15:00 časova najavili okupljanje na Trgu republike.

“Vijesti” je kontaktirao čitalac, koji je najavio okupljanje građana kod Mašinske škole u potrazi za dječakom. Potragu su najavili i navijači Budućnosti, “Varvari”.

Ukoliko možete, preko telefona pustite muziku iz crtanog “Teletabisi” dok ste u potrazi za jedanaestogodišnjim Ognjenom!

Njegova majka Vanja kazala je TV Vijesti da dijete niko nije vidio i da još nema tragova koju ukazuju na to gdje bi mogao da bude.

Porodica je imala informaciju od žene koja je kazala da je Ognjena vidjela na Zlatici, ali dječakova majka vjeruje da ga je ona samo zamijenila sa nekim ko izgleda slično.

Ognjena su sinoć samoinicijativno tražili i građani koji su se, na poziv NVO Biciklo.me i nekoliko Fejsbuk grupa, okupili na Trgu republike.

Dječakova majka je zahvalna svima koji su se uključili u potragu za Ognjenom, građanima i policiji.

“Potraga je trajala cijelu noć. Tražili su ga na Zlatici, odakle je stiglo najviše dojava, uz i oko Morače, u centru grada, na Gorici…”, kazala je Vanja Rakočević, dodajući da bi policija danas trebalo da pojača potragu.

Ognjenova majka je rekla i da su se u potragu uključila sva taksi udruženja i da je svim vozačima rečeno da obrate pažnju i jave ukoliko primijete dječaka.

Majka dječaka moli sve koji imaju kuće, terase, bašte i podrume da dobro pogledaju oko svojih domova da se Ognjen nije negdje sakrio.

“Izašao je bos, možda se negdje zavukao da se ugrije”, kazala je ona.

Vanja za Ognjena kaže da je dijete koje voli izazov, da voli da bježi, da je to za njega igra. Iz tog razloga su u kući sve zaključavali, svuda su, kaže, duple brave.

“Jedino taj prozor od kupatila, kuda je izašao, kao da je čekao priliku…”, kaže Ognjenova majka.

Ona je zamolila sve ljude da, ukoliko primijete njenog sina, uzmu ga za ruku i zaustave i kontaktiraju porodicu.

Dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara.

Juče je pretraživan širi centar grada. Gotovo cijelog dana tragali su članovi porodice, prijatelji, policija, vatrogasci i građani.

“Službenici CB Podgorica su u kontaktu sa roditeljima dječaka i preduzimaju koordinirane aktivnosti na terenu u cilju njegovog pronalaska”, saopšteno je juče iz Uprave policije, kojoj je prijavljen nestanak dječaka.

Tokom dana porodica je dobijala informacije da je viđen u blizini osnovne škole na Zlatici. Moguće da na sebi ima teget jaknu i trenerku.

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960.

Otac dječaka Branko Rakočević juče je za TV Vijesti kazao da ima i onih koji nestanak njegovog sina shvataju neozbiljno.

“Imali smo informaciju od jednog čovjeka iz Berana da ga je on pokupio autom i poveo i da će sad da se vrati u Podgoricu. Zamolio bih ih da se barem ne zezaju”, kazao je Rakočević.

On se zahvalio svima koji su se uključili u potragu za dječakom.

“Prečešljali smo svaki pedalj Gorice. Komšije, rođaci, kolege iz suda, Monstata, Televizije Vijesti”, kazao je on.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!