Konačno osuđeni: Pogledajte kako su naoružani Zagoričani tukli radnike i posjetioce bazena (VIDEO)

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović je Dražena Boričića osudila na tri i po godine zatvora, Radoslava i Vidoja Stanišića, Bojana Pejovića i Marka Šofranca na po godinu i deset mjeseci, a Aleksandra Boričića na devet mjeseci robije. Njima se sudilo za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću

Šestorica optuženih za nasilje na podgoričkom bazenu osuđeni su na ukupno 11 godina i sedam mjeseci zatvora.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović, koja je Dražena Boričića osudila na tri i po godine zatvora, Radoslava i Vidoja Stanišića, Bojana Pejovića i Marka Šofranca na po godinu i deset mjeseci, a Aleksandra Boričića na devet mjeseci robije.

Njima se sudilo za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

U incidentu na bazenu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Sutkinja je, obrazlažući presudu, navela da je iz iskaza oštećenih, medicinske dokumentacije, nalaza i mišljenja vještaka, kao i video-snimka utvrđeno da su Boričići i pokojni Luka Milić pokušali da bez kupljenih karata uđu na bazen, nakon čega su fizički napali radnike na ulazu, da bi im se kasnije pridružili i ostali optuženi u zlostavljanju prisutnih na podgoričkom bazenu.

Ona je, kako prenosi portal vijesti.me, dodala i da jedino Aleksandar Boričić nije ranije osuđivan, zbog čega je dobio kaznu ispod zakonskog minimuma.

Sutkinja je istakla da su ostali više puta osuđivani, a da im je kao otežavajuću okolnost cijenila i držanje tokom krivičnog postupka.

“Postupak je trajao skoro četiri godine zbog ponašanja optuženih”, zaključila je sutkinja.

(Upozorenje: snimak može biti uznemirujućeg sadržaja)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!