Kriminolog: Ubistvo Jelene Marjanović je vješto isplanirano, ubica je sigurno natprosječno inteligentan

“Vrlo vjerovatno da je Jelena ubijena na nekom drugom mjestu, a onda bačena u kanal, jer koliko god ubica bio inteligentan ili perfekcionista, nikada ne bi mogao da spriječi da na mjestu ubistva ne ostane ama baš nikakav trag. Mjesto ubistva uglavnom podrazumijeva borbu sa žrtvom, a u toj situaciji niko ne može da kontroliše gdje i kakvi tragovi ostaju, pa ni da ih uništi naknadno”, objašnjava Nikolić

“Nijedan ubica, bilo da je riječ o psihopati ili profesionalcu, ne može da sakrije sve tragove zločina. Ubistvo Jelene Marjanović je vješto isplanirano”, objašnjava kriminolog Zlatko Nikolić.

Nikolić dodaje da je razlog tome to što je u pitanju psihopatska struktura ubice.

“On je sigurno od prosječne do natprosječne inteligencije, s obzirom da je ubistvo očigledno vrlo pažljivo isplanirano. Ipak, naša policija neće odustati, jer posjedujemo vrlo upornu kategoriju inspektora. Nesrećne žene više nema, pa ništa ne mijenja to da li će ubica biti uhvaćen danas ili sutra, ali će se to svakako dogoditi uskoro – bolje je da istraga potraje, nego da bude optužen neko ko je nevin”, napominje Nikolić.

Nikolić dodaje da ovo ubistvo ipak više “liči” na nekoga iz Jeleninog okruženja.

“Vidjećemo da li je ubica imao pomagača, za šta, trenutno, ima indicija. Takođe je vrlo vjerovatno da je Jelena ubijena na nekom drugom mjestu, a onda bačena u kanal, jer koliko god ubica bio inteligentan ili perfekcionista, nikada ne bi mogao da spriječi da na mjestu ubistva ne ostane ama baš nikakav trag. Mjesto ubistva uglavnom podrazumijeva borbu sa žrtvom, a u toj situaciji niko ne može da kontroliše gdje i kakvi tragovi ostaju, pa ni da ih uništi naknadno”, objašnjava Nikolić, prenosi portal kurir.rs.

Inače, prodica Marjanović danas oko 12 časova napustila je porodičnu kuću u Borči. Zoran, njegov sin Uroš, ćerka Jana i otac Vladimir zajedno su izašli i sjeli u kola. Potom su se odvezli u nepoznatom pravcu.

Oni nisu bili raspoloženi za razgovor sa znatiželjnim novinarima, već su se bez riječi odvezli kolima. Policiji je prijavljen pronalazak ličnih stvari nepoznate osobe na kanalu u Borči.

U blizini mjesta na kojem je pronađena sportska torbica posljednji put je viđena živa pjevačica Jelena Krsmanović Marjanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!