Selfi Bena Innesa s otmičarem aviona postao hit u svijetu, Britanac ispričao kako je nastala slika

“Zamolio sam jednog člana posade da mi prevodi i upitao da li bi napravio selfi sa mnom. On je samo slegnuo ramenima i rekao: ‘OK’. Nasmijao sam se, stao pored njega, a stjuardesa nas je slikala. Bio je to najbolji selfi ikad!”, kazao je veseli Innes

Avion EgyptAira na letu iz Aleksandrije za Kairo u utorak ujutro je otet i prisilno je sletio na Kipar, na zahtjev otmičara Seif Eldina Mustafe. Prema pisanju kiparskih medija, otmičar je Egipćanin koji je zahtijevao oslobađanje zatvorenica u Egiptu.

Otmičar se predao, a kiparski mediji prije njegovog hapšenja javljali su da je iz aviona pobjeglo još najmanje pet osoba – neki kroz staklo na pilotskoj kabini.

“Ono što smo razjasnili… ne radi se o terorizmu. Čini se da se radi o osobi koja je neuravnotežena, u psihički nestabilnom stanju i postupa se na odgovarajući način”, kazao je novinarima predstavnik kiparskog ministarstva spoljnih poslova Alexandros Zenon.

I dok su taoci na kraju pobjegli iz aviona, mada bi preciznije bilo reći ležerno odšetali, neki su iskoristili priliku za istorijsku fotografiju.

Britanac Ben Innes (26) postao je svjetski hit nakon što je procurela njegova nasmijana fotografija s otmičarem, a motivaciju za svoj potez objasnio je britanskim medijima.

“Želio sam izbliza da vidim njegov ‘eksplozivni’ pojas. Ako je bomba prava, nijesam imao šta da izgubim. Naprosto sam zaboravio na oprez i nastojao da ostanem veseo”, rekao je Innes, prenosi portal avaz.ba.

On je bio jedan od sedmoro ljudi koji su u avionu ostali do kraja talačke krize, a kaže da otmičar Seif Eldin Mustafa nije imao ništa protiv fotografije.

“Zamolio sam jednog člana posade da mi prevodi i upitao da li bi napravio selfi sa mnom. On je samo slegnuo ramenima i rekao: ‘OK’. Nasmijao sam se, stao pored njega, a stjuardesa nas je slikala. Bio je to najbolji selfi ikad!”, kazao je veseli Innes.

Inače, na kraju se ispostavilo da je otmičarev eksplozivni pojas bio – lažan.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!