Pogledajte dokumentarni film o običnim herojima iz BiH koji su rizikovali svoje živote da bi spasili druge

Hamdija je Bošnjak, musliman, dok su Ilija i Jagoda Hrvati, katolici, ali njihova ljubav bila je slijepa za te razlike. Ilija i Jagoda su bili spremni da daju svoj život da bi zaštitili Hamdiju. Uskoro su postali porodica čije veze nikad neće biti prekinute…

Ovo je priča o ljudima koji su tokom rata u Bosni i Hercegovini, u kojem su komšije ubijali jedni druge, rizikovali svoje živote kako bi spasili ljude druge vjere.

Hamdija je još kao dječak upoznao Jagodu i Iliju u bosanskom selu Oćevija.


Hamdija je Bošnjak, musliman, dok su Ilija i Jagoda Hrvati, katolici, ali njihova ljubav bila je slijepa za te razlike. Uskoro su postali porodica čije veze nikad neće biti prekinute.

Ferid je četrdesetogodišnji musliman. Živi u predgrađu Sarajeva, u bajkovitoj kućici. Njegov život ideal je ruralnog života u Bosni i Hercegovini. Ferid izgleda kao sretan čovjek. On to i jeste. Sretan je jer je živ.


Mina, nježna 80-godišnjakinja, živi sama u Sarajevu. Njenu hrabrost nedavno je nagradio State Department plaketom koju je potpisala lično Hillary Clinton. Ponosno okačena u Mininom stanu, plaketa je znak sjećanja na sve ono što je rizikovala krijući Ferida.

Izvor: balkans.aljazeera.net

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!