Charlie Hebdo – Alan Kurdi prikazan kao seksualni napasnik

Karikatura prikazuje Alana Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dječaka koji se u septembru utopio u moru na putu ka Evropi, kao odraslog muškarca. “Humor Charlie Hebdoa: Šta bi postao mali Alan da je odrastao? Majmun koji zlostavlja Njemice”, napisao je korisnik Twittera Emran Feroz

Francuski magazin Charlie Hebdo izazvao je bijes javnosti objavom karikature kojom se na satiričan način pokušala prikazati izbjeglička kriza i skorašnje optužbe o seksualnim napadima u Njemačkoj. Karikatura prikazuje Alana Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dječaka koji se u septembru utopio u moru na putu ka Evropi, kao odraslog muškarca.

“Humor Charlie Hebdoa: Šta bi postao mali Alan da je odrastao? Majmun koji zlostavlja Njemice”, napisao je korisnik Twittera Emran Feroz. 

Kako prenosi portal balkans.aljazeera.net, karikaturom su se pokušale ismijati tvrdnje da veliki broj osoba koje su napastvovale žene tokom novogodišnje noći u njemačkom Kelnu čine izbjeglice, uključujući i Sirijce. Mnogi su za karikaturu kazali da je rasistička te da je iskazan izuzetno loš ukus.

 

 


 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!