Japanski voz vozi samo zbog jedne učenice kako bi mogla završiti školu (VIDEO)

Kompanija se spremala da zatvori stanicu kada su otkrili da je svaki dan koristi jedna učenica. Stoga su odlučili da je zadrže sve dok ona ne diplomira. Čak su prilagodili red vožnje u skladu sa rasporedom učenice

 

Iako ovaj scenario zvuči kao nešto što bi smislio Hayao Mijazaki, čuveni japanski tvorac japanskih animiranih filmova, istinit je.

Kako piše CCTV News, radi se o odluci kompanije Japan Railways, koja operira na području čitavog Japana, a koja je osnovana prije više od tri godine. Broj putnika na stanici Kami-Shirataki se zbog svoje udaljene lokacije drastično smanjio, kao i potreba za teretnim uslugama.

Kompanija se spremala da zatvori stanicu kada su otkrili da je svaki dan koristi jedna učenica. Stoga su odlučili da je zadrže sve dok ona ne diplomira. Kompanija je čak prilagodila red vožnje u skladu sa rasporedom učenice.

Ona bi trebala školu završiti u martu ove godine, kad će željeznička stanica konačno biti zatvorena, prenosi portal klix.ba.

Mnogi Japanci upućuju vladi Japana komentare zahvale zbog prepoznavanja važnosti obrazovanja i potrebi da ono bude prioritet u državi.

“Zašto ne bih dao svoj život za ovu zemlju kad je vlada spremna otići korak dalje za mene? Ovo znači da je svaki građanin bitan, niko nije ostavljen sa strane i prepušten samom sebi”, jedan je od komentara na ovu vijest na društvenim mrežama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!