Dno dna: Nove karikature Charlie Hebdoa uzbunile javnost

Na prvoj karikaturi su naslikani putnici aviona i njegovi ostaci koji lete u glave terorista. Potpis ispod nje glasi: “Ruska avijacija je pojačala bombardovanja”. Druga slika – lobanja među ostacima aviona i tijelima putnika koja govori o opasnosti letova sa ruskim Low-cost kompanijama

Francuski satirični magazin Charlie Hebdo objavio je karikature o katastrofi ruskog aviona Airbus A321 na Sinajskom poluostrvu, kada su poginule 224 osobe.

Na prvoj karikaturi su naslikani putnici aviona i njegovi ostaci koji lete u glave terorista. Potpis ispod nje glasi:

“Ruska avijacija je pojačala bombardovanja”.

Druga slika – lobanja među ostacima aviona i tijelima putnika koja govori o opasnosti letova sa ruskim Low-cost kompanijama.

Komentarišući na televiziji Ren TV postupak francuskog lista, član Savjeta Federacije za međunarodne poslove Igor Morozov ocijenio ih je kao ruganje na sjećanje na žrtve nesreće, prenosi portal avaz.ba.

“To je bogohuljenje i ruganje na sjećanje na one koji su postali žrtve te nesreće. To se ne može dozvoliti nekim medijima i listovima, bez obzira u kojoj formi i u kojem žanru su specijalizovani”, naglasio je Mozorov.

Prema njegovim riječima, potrebno je u okviru međuparlamentarnih razgovora izraditi zakon kojim se zabranjuje ruganje na ovakve tragedije u medijima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!