Mađarska kamermanka najavila tužbu protiv izbjeglice kojeg je saplela sa djetetom u naručju i Fejsbuka

Kamera Petre Laslo bila je uključena dok je šutirala izbjeglice, pa se na njenom snimku može čuti kako policajac uzvikuje “beba, beba, beba”, upozoravajući je da čovjek nosi dijete. Ona se kasnije izvinila za svoj postupak, pravdajući ga strahom. U intervjuu za ruski list “Izvestija”, Laslo je rekla da želi da se sa porodicom preseli u Rusiju, pošto se u Mađarskoj osjeća zastrašeno

Mađarska kamermanka, koja je dobila otkaz pošto je snimljena kako sapliće i šutira izbjeglice na granici sa Srbijom, najavila je da će tužiti Fejsbuk i čovjeka kojeg je saplela dok je bježao sa djetetom u naručju.

Petra Laslo kaže da će, pošto se okonča krivični proces protiv nje, podnijeti dvije privatne tužbe. Kako je rekla za rusku “Izvestiju”, tužiće Fejsbuk, koji je odbio da sa mreže ukloni grupe koje su joj prijetile, iako je zabranio grupe podrške. Druga tužba biće upućena protiv Osame Abdula Mosena, Sirijca koga je saplela dok je sa djetetom u naručju bježao od mađarske policije, prenosi portal rs.n1info.com.

“Promijenio je svoje svjedočenje, iako je prvo optužio policiju”, rekla je kamermanka, iako se na dva različita snimka vidi da je ona ta koja ga je oborila na zemlju.

“Moj muž želi da dokaže moju nevinost. Za njega je to sada pitanje časti”, dodala je Laslo.

Incident se desio 8. septembra u blizini mađarskog sela Reske, kada su migranti probili policijski kordon i trčali pored novinara, uključujući i Petru Laslo. Druga novinarska ekipa zabilježila je trenutak kada mađarska kamermanka podmeće nogu čovjeku u trku, a na drugom snimku se vidi kako šutira još izbjeglica, među kojima je i jedno dijete.

Kamera Petre Laslo bila je uključena dok je šutirala izbjeglice, pa se na njenom snimku može čuti kako policajac uzvikuje “beba, beba, beba”, upozoravajući je da čovjek nosi dijete. Ona se kasnije izvinila za svoj postupak, pravdajući ga strahom.

U intervjuu za ruski list, Laslo je rekla da želi da se sa porodicom preseli u Rusiju, pošto se u Mađarskoj osjeća zastrašeno.

“Razmišljamo o Rusiji i mislim da ćemo početi da učimo ruski. Za nas je bitno da napustimo Mađarsku. Odlučićemo poslije suđenja”, rekla je mađarska kamermanka.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!