Najtužnija pjesma Dina Merlina posvećena je preminuloj supruzi kolege Eldina Huseinbegovića

Sreću pjevača Eldina Huseinbegovića i njegove supruge Emke prekinula je njena bolest. Emka se razboljela od multiplaskleroze, sa kojom nije mogla da se izbori. Počele su da joj otkazuju motorne funkcije, završila je u invalidskim kolicima, a zatim je oslijepila. Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su kantautoru Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama. Jednu od njih, “Da šutiš”, otpjevao je Dino Merlin

Emka Huseinbegović bila je supruga poznatog bosanskog pjevača Eldina Huseinbegovića. Bili su lijep i srećan par. Međutim, Emka se razboljela…. Dijagnoza je bila – multiplaskleroza.

Iako neki uspijevaju da dožive duboku starost uprkos težini ove bolesti, Emka nije uspjela dugo da se odupire bolesti i drži je pod kontrolom.

Prvo su počele da joj otkazuju motorne funkcije i završila je u invalidskim kolicima. A zatim je oslijepila.

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su kantautoru Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama. Jednu od njih, “Da šutiš”, otpjevao je Dino Merlin, prenosi portal kurir.rs.

Tom prilikom Eldin je rekao: “Osobi koju najviše volim nijesam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio”.

U aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!