Kemal Canović: Moj sin Kenan nije ratovao u Siriji

“Određene grupe povezane sa dnevnim novinama ‘Dan’ i njihovim ekspoziturama u MUP-u Plav su iskonstruisale monstruozne laži, stavljajući sliku meni nepoznatog čovjeka i potpisujući ga kao mog sina Kenana Canovića, koji navodno ratuje u Siriji. On je student u Sarajevu i nikada nije bio u Siriji, niti je podržavao tu ideologiju”, rekao je Canović novinarima, u prisustvu sina Kenana, poslije svečanog dijela Kongresa SDP

Kemal Canović iz Plava demantovao je danas pisanje dnevnog lista „Dan“ da je njegov sin Kenan bio na ratištu u Siriji. Podsjetimo, “Dan” je u ponedjeljak objavio da su među crnogorskim državljanima koji ratuju u Siriji i braća Džemal i Kenan Canović iz Plava, te da je jedno vrijeme na tamošnjem ratištu provela i njihova sestra Ines Canović.

 

Portal Analitika prenosi da je Canović novinarima, u prisustvu sina, poslije svečanog dijela Kongresa Socijaldemokratske partije (SDP), kazao da je Kenan na studijama u Sarajevu, da nije bio na ratištu u Siriji, te da nikada nije ni podržavao radikalne ideologije.

 

„Zbog ličnih razloga posljednje dvije-tri godine nijesam učestvovao u radu Glavnog odbora SDP-a. Međutim, pojavio sam se na posljednjem Glavnom odboru i poremetio planove nekih pojedinaca, da bi uslijedile hajke i pritisci na mene i na moju familiju. Određene grupe povezane sa dnevnim novinama ‘Dan’ i njihovim ekspoziturama u MUP-u Plav su iskonstruisale monstruozne laži, stavljajući sliku meni nepoznatog čovjeka i potpisujući ga kao mog sina Kenana Canovića, koji navodno ratuje u Siriji. On je student u Sarajevu i nikada nije bio u Siriji, niti je podržavao tu ideologiju. Zbog toga sam morao da ga dovedem i da skinem ljagu sa moje familije“, kazao je Canović.

 

On je optužio “Dan” da je crnogorski “Šarli ebdo” i da širi islamofobiju da bi povećao tiraž.

 

„Poručujem tim monstrumima, novinarima i njihovim pomagačima iz MUP-a Plav da im to neće uspjeti. Nijesu ovo devedesete godine, nije ni ovo država iz devedesetih. Vjerujem u državu i tražim od ministra policije i svih nadležnih organa da sprovedu istragu u plavskom MUP-u i pokrenu istrage protiv ljudi koji su dali ovako monstruozne izjave. Angažovao sam advokate i ovaj spor će dobiti sudski epilog“, poručio je Canović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!