Protestni marš u Melburnu zbog ubistva Maše Vukotić

Veliki protest i šetnja kojom će se Maši odati počast zakazana je za 15. jun. Planirano je da marš obuhvati 18 kilometara i da se završi ispred zgrade suda u deset ujutro, kada bude počelo suđenje Šonu Pirsu, ubici Maše Vukotić. Maršu će prisustvovati i Mašina majka Nataša Čelebić.

Više od hiljadu ljudi izaći će na ulice Melburna kako bi protestovali protiv nasilja na ulicama Australije, a povod je nedavno ubistvo tinejdžerke porijeklom iz Bijelog Polja Maše Vukotić (17).

Maršu će prisustvovati i njena majka Nataša Čelebić, prenosi Blic.

“Život je veoma težak i osjećam se veoma loše. Ali, želim da marširam sa svima zbog moje Maše”, izjavila je Mašina majka Nataša.

Veliki protest i šetnja kojom će se Maši odati počast zakazana je za 15. jun. Planirano je da marš obuhvati 18 kilometara i da se završi ispred zgrade suda u deset ujutro, kada bude počelo suđenje Šonu Pirsu, ubici Maše Vukotić.

Maša Vukotić, koju su prijatelji zvali Marsi, ubijena je 17. marta u parku udaljenom svega pet minuta od njenog doma u istočnom dijelu Melburna, Donkasteru.

Maša je u trenutku napada džogirala i nosila slušalice, te stoga nije čula ubicu koji joj je prišao sa leđa.

Prolaznik je čuo vriske, a kada je shvatio šta se dešava istog trenutka je pozvao policiju.

U momentu kada je hitna pomoć stigla na lice mjesta djevojka je još bila živa, ali je ubrzo, usljed velike količine izgubljene krvi, preminula.

Nedugo potom policija je uhapsila Šona Pirsa, osuđivanog silovatelja, koji je priznao ubistvo.

Učesnici su zamoljeni da nose pink, koja je bila Mašina omiljena boja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!