U Frankfurtu obilježeno 100 godina od rođenja Mihaila Lalića

O životu i djelu Mihaila Lalića govorili su naš književnik koji živi i stvara u dijaspori Saladin Dino Burdžović i  Rifat Stanković, predsjednik Udruženja Monte-Hess.

U Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu, 20. decembra 2014. godine Crnogorsko – njemačko Udruženje građana Monte-Hess obilježilo je veliki jubilej – 100 godina od rođenja jednog od najvećih crnogorskih književnika i nesumnjivo najvećeg romansijera, Mihaila Lalića.

O životu i djelu Lalića govorili su naš književnik koji živi i stvara u dijaspori Saladin Dino Burdžović i Rifat Stanković, predsjednik Udruženja Monte-Hess.
Pažnju publike naročito je privuklo prikazivanje originalnog audio snimka na kojem Mihailo Lalić govori o kolašinskom zatvoru.
Prisutnima se obratio i generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu Željko Stamatović.

Skupu su, između ostalih, prisustvovali i Miloš Bukilić, novoizabrani predsjednik Saveza crnogorskih asocijacija Njemačke, i Emira Ličina, generalna sekretarka Saveza.

Program je pripremio i vodio Vojo Jestrović, novinar Radio Darmstadta.

Proslava je organizovana u saradnji sa Generalnim konzulatom, a uz podršku povjereništva Matice crnogorske iz Frankfurta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!