FK Sandžak NYC sa 3:1 savladao ekipu Central Park Rengers Red, Mesih Čekić igrač utakmice (VIDEO)

Golove za FC Sandžak NYC postigli su Mesih Čekić, Fero Drurovic-Šabović i Esmir Sükür Vučetović. FK Sandžak NYC igrao je u sastavu Mujaj, Dacić, A. Hot, M. Hot, Drinčic, Papuqi, M. Šabović, Mačkić, M. Čekić, H. Šabović i Vučetović

Fudbalski klub Sandžak NYC juče je, rezultatom 3:1, savladao ekipu Central Park Rengers Red, a u nedjelju, 13. juna,  igraće odlučujuću utakmicu protiv ekupe Japana za plasman u Prvu Cosmopolitan Soccer ligu.

Golove za FC Sandžak NYC postigli su Mesih Čekić, Fero Drurovic-Šabović i Esmir Sükür Vučetović.

FK Sandžak NYC igrao je u sastavu Mujaj, Dacić, A. Hot, M. Hot, Drinčic, Papuqi, M. Šabović, Mačkić, M. Čekić, H. Šabović i Vučetović.

Igrali su i F. Durović – Šabović, Jupa, Selimović, Alessawi, Baković i Selmanović.

Za igrača utakmice proglašen je Mesih Čekić.

Fudbaleri Sandžaka NYC su, u teškim uslovima za igru, uspjeli da pobjede iskusniji tim koji je poveo u prvom poluvremenu.

Posted by Kemal Xot on Monday, June 7, 2021

U 40. minutu igre izjednačio je Mesih Čekić sjajnim golom iz slobodnog udarca.

U 54. minutu u igru je ušao Fero Durović-Šabović, a minut kasnije, nakon proigravanja Esmira Vučetovića, prevario je golmana i doveo tim u vođstvo od 1:2.

Već tada se vidjela nadmoć momaka iz FC Sandžak NYC, a momci, na čelu sa kapitenom Dacićem koji je skinuo čisti zicer sa par metara od gola u 65. minutu, odoljevali su protivničkim napadima.

Posted by Kemal Xot on Monday, June 7, 2021

U 70. minutu gdje je Mesih Čekić je „promiješao“ protivničku odbranu i proigrao Esmira Vučetovića za vođstvo od nedostižnih 1:3.

Utakmica je odigrana na stadionu Randall’s Island pred oko 150 gledalaca.

Foto i video: Kemal Xot

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!