10242020sub
Last updatesub, 24 okt 2020 4pm

Kad baterija izda: Četiri korisna trika za brzo punjenje telefona

Svi znamo onaj osjećaj kada baterija padne na 20 posto kapaciteta i upali se ‘crvena lampica’. Pogotovo u slučaju Ajfona. Lampica je onaj neradi gost koji nam nagoveštava da je gašenje blizu, a najčešće mnogo bliže nego što smo se nadali. Još ako ste na nekom mestu gdje imate tek nekoliko minuta da se dopunite, pakao je potpun.

Ipak, nemojte da očajavate postoji nekoliko trikova kako skratiti vreme punjenja, koju su testirani na pomenutom Ajfonu i to šestici:

1. Avionski način rada

Prvo postavite uređaj u “airplane mode”. Nećete moći da primate pozive i poruke, ali ćete ubrzati proces punjenja. Takođe, isključivanjem mrežnog povezivanja nećete trošiti dodatne baterijske resurse na hvatanje i održavanje signala.

2. Hlađenje

Izvadite uređaj iz bilo bilo kakve maske i položite na hladnu površinu kako biste smanjili pregrejavanje baterije.

3. Punjač za Ajped

Ako imate Ajpedov punjač, koristite ga umesto originalnog Ajfonovog. Testovi su pokazali da veći USB punjači pune bateriju i do 40 posto brže.

4. Isključite ekran

Isključite ekran i odložite telefon da se na miru puni. Posle pet minuta dobićete dodatnih tri odsto baterije što se ne čini puno, ali prevedeno u funkcionalnost, možda će to biti baš onih tri odsto koje bi vam inače nedostajalo za ‘kritičnu’ poruku ili poziv.

Izvor: 24 sata

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE