01282021čet
Last updatečet, 28 jan 2021 3pm

Facebook razvio novu opciju – statuse koji će se “samouništavati”

Novi, kratkotrajni statusi će biti ograničeni na 101 karakter, a korisnici će sami odrediti vrijeme koliko će biti vidljivi na mreži i gdje će biti vidljivi

Facebook je razvio potpuno novu funkciju.

Omogućili su statuse koji će se "samouništavati" nakon određenog vremena.

Popularna društvena mreža ovim potezom pokušava da podstakne korisnike da u statusima koriste samo tekst. Testiranje nove opcije je započelo, a korisnicima će omogućiti da odrede nakon koliko će vremena njihov status nestati s Facebooka, piše Independent, prenosi rs.n1info.com.

Ovu funkciju uočio je jedan od korisnika Facebooka i podelio je na BuzzFeedu, podsjećajući na vrijeme kada su statusi bili samo rečenice, a ne i fotografije, screenshotovi, filmovi i slično. Čini se da je nova opcija inspirisana Snapchatom koji je Facebook već mnogo puta kopirao.

Novi, kratkotrajni statusi će biti ograničeni na 101 karakter, a korisnici će sami odrediti vrijeme koliko će biti vidljivi na mreži i gdje će biti vidljivi.

Opcija podsjeća na alatku Facebook stories putem koje su korisnici djelili fotografije i videe i koji su se nalazili na vrhu News Feeda. Iako su se ti storiesi pokazali uspješnim na Instagramu i WhatsAppu, bili su totalni promašaj na Facebooku.

Kako se čini, Facebook ima problem u zadržavanju mlađe populacije koja sve manje vremena provodi na ovoj društvenoj mreži, a sve više na Instagramu i Snapchatu.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE

  MUJO I POLICAJCI      
  MUJO I POLICAJCI

  Zvoni Muju neko na vrata.

  Pita on:

  “Ko je?”

  “Policija. Možemo li da popričamo?”

  “Koliko vas je?”

  Read more...

SPECIJALNO IZDANJE